Verpleegkundige erepenning voor Peter Koopman

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft oud-voorzitter van de AVVV Peter Koopman maandag 12 april onderscheiden met de Penning van Verdienste, voor zijn bijdrage aan de krachtenbundeling van verpleegkundigen en verzorgenden en aan de bestaansgrond van de beroepsvereniging. V&VN kent de erepenning toe als uitzonderlijk bewijs van eer.

Tijdens zijn voorzitterschap van de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) van 1998 tot 2001, legde Peter Koopman het fundament voor de huidige beroepsvereniging. Peter Koopman ontving de erepenning, uit handen van V&VN-voorzitter Marian Kaljouw. Zij roemde de erfenis die hij achterlaat: “Peter Koopman heeft verpleegkundig Nederland bij elkaar gebracht en de financiële basis gelegd voor het huidige V&VN. Als hij toen niet een subsidie had binnengehaald, was onze beroepsvereniging er nu niet geweest!”

Na ruim 20 jaar als directeur bij Dimence, Adhesie en haar rechtsvoorgangers, nam Peter Koopman afscheid tijdens het symposium ‘Verpleegkundig leiderschap, de kracht van het verbinden’ in Deventer, in verband met het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd.

Penning van Verdienste
De Penning van Verdienste reikt V&VN bij hoge uitzondering uit aan verpleegkundigen of verzorgenden die zich langdurig hebben ingezet voor de positieverbetering van de beroepsgroepen. Op de Penning van Verdienste is een hart te zien met daarbinnen twee handen. Deze afbeelding staat symbool voor de verpleegkundige en verzorgende beroepen. Het staat tevens symbool voor de betrokkenheid en de deskundigheid die noodzakelijk zijn voor een goede uitoefening van de beide beroepen.

Peter Koopman is de zesde verpleegkundige die de penning krijgt overhandigd. Docent-onderzoeker Francis Mensink, verplegingswetenschapper Mieke Grypdonck, oud-directeur LEVV Hanneke Hillmann, verpleegkundig onderzoeker Aart Pool en oud-voorzitter LEVV Jacqueline Le Grand gingen hem voor.

Plaats een reactie