‘Verpleegkunde in de openbare gezondheidszorg’ geroemd om passie en inspiratie

Het studieboek ‘Verpleegkunde in de openbare gezondheidszorg’, uitgegeven door educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff, heeft de Petra Meerburgprijs 2011 gewonnen. Boekredacteuren Judith Oostendorp en Karlijn Hoondert hebben de prestigieuze prijs tijdens de Dag van de Verpleging in ontvangst genomen.

Het maken van het leerboek was voor de jury van de V&VN Verpleegkundigen Openbare GezondheidsZorg een uitzonderlijke prestatie voor de infectieziektebestrijding in Nederland en Vlaanderen.

Samen met elf andere auteurs beschrijven Hoondert (stafverpleegkundige GGD Regio Nijmegen) en Oostendorp (adjunct directeur GGD Nederland) in ‘Verpleegkundige in de openbare gezondheidszorg’ op een toegankelijke manier het vak van de sociaal verpleegkundige vanuit verschillende invalshoeken.

De jury was unaniem in zijn oordeel en noemt hun werk een boek met passie, inspiratie en professionalisering van en voor (toekomstige) verpleegkundigen in de openbare gezondheidszorg.

“Dit boek biedt essentiële achtergrondinformatie voor samenwerkingspartners binnen en buiten de GGD,” schrijven de juryleden in het rapport. En: “Verpleegkunde in de Openbare Gezondheidszorg is een bloemlezing van wat we als discipline doen en kunnen. Het heeft daarmee een historische waarde.”

De prijs, een beeld en 2500,- euro is 12 mei 2011 voor de vijfde keer uitgereikt. Petra Meerburg zette zich vele jaren in als sociaal verpleegkundige en manager in de infectieziektebestrijding.

Plaats een reactie