Verpleeghuis Oudshoorn opent nieuwe locatie

Op 25 mei jl. is officieel de nieuwe locatie geopend van de somatische dagbehandeling van Verpleeghuis Oudshoorn. Vooruitlopend op de nieuwbouw van Verpleeghuis Oudshoorn is er een scheiding gemaakt tussen de somatische en de psychogeriatrische dagbehandeling, omdat de somatische dagbehandeling beter past in de omgeving van een ziekenhuis en de psychogeriatrische dagbehandeling beter past in een verpleeghuis.

De somatische dagbehandeling is naar het Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn op de eerste etage verhuisd. Dit onderkomen bestaat uit een gezamenlijke huiskamer met keuken, slaapkamer, computerruimte, aangepast toilet en een groot balkon met uitzicht over de Rijn.

Deze locatie past bij de mogelijkheden en beperkingen van de doelgroep. Zo kunnen de cliënten alle zorg en behandeling onder één dak krijgen. Somatische dagbehandeling is bedoeld voor personen met een lichamelijke aandoening en complexe / meervoudige problematiek, die professionele begeleiding, ondersteuning en behandeling nodig hebben. De dagbehandeling biedt een vast basisprogramma waarin begeleiding en behandeling zijn opgenomen.

Bovendien is er ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Men kan een of meerdere dagen per week komen, omdat de dagbehandeling gedurende werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open is. Naast revalidatie en / of herstel van het lichamelijk functioneren, zijn het ontlasten van de partner / mantelzorg en het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen belangrijke doelen.

Plaats een reactie