Verpleeghuis Oudshoorn en ROC ID College slaan handen ineen

Op 23 augustus jl. ondertekenden Verpleeghuis Oudshoorn en het ROC ID College een samenwerkingsovereenkomst voor de eerste leerafdeling in Alphen aan den Rijn. Het doel van de overeenkomst is de komende twee jaar gezamenlijk een leerafdeling in Verpleeghuis Oudshoorn op te bouwen waarbij de zorg aan cliënten volledig door studenten van het ROC ID College wordt verzorgd.

Een leerafdeling is een nieuwe vorm van stage lopen. Een leerafdeling betekent dat meerdere MBO-studenten van de opleidingen Verzorgende en Verpleegkundige gezamenlijk stage lopen en samen de verantwoordelijkheid voor het totale zorgproces rondom de cliënt gaan leren dragen. Desiree Sollewijn, locatiemanager Verpleeghuis Oudshoorn, licht toe: “Het is voor de studenten een unieke kans om een realistisch beeld van de zorg te krijgen. Dit gebeurt onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de medewerkers van ons vaste team. Deze teamleden nemen de rol van werkbegeleider op zich. Als de studenten verder in hun leerproces zijn, dan doen de werkbegeleiders een stap terug”. Het theoretische onderwijs vindt ook in Verpleeghuis Oudshoorn plaats, waardoor een docent van het ROC ID College twee dagdelen per week op de leerafdeling aanwezig is.

Het ROC ID College is verheugd over de samenwerking met Verpleeghuis Oudshoorn. Dorothé Oomen, onderwijsmanager gezondheidszorg ROC ID College Alphen aan den Rijn, vertelt: “Met deze samenwerking brengen we de theorie dichter bij de praktijk. De studenten kunnen leren in de authentieke situatie en omdat de docent en werkbegeleiders op de leerafdeling aanwezig zijn is het voor de studenten een veilige leeromgeving”.

Plaats een reactie