Vernieuwende toeristische concepten maken kans op Twentse prijs

Zes Twentse toeristische concepten maken kans om op 24 november 2011 de Toerisme Stimuleringsprijs Twente te winnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan Twentse ondernemers in de toeristische sector, die vernieuwende business concepten hebben ontwikkeld.

Het ontwikkelen van een nieuwe Twentse belevenis stond bij de prijsvraag centraal. Voorwaarde om mee te dingen naar de prijs was dat het bij het concept om een samenwerking tussen meerdere ondernemers moet gaan. De prijs gaat naar de drie beste ideeën.

De Toerisme Stimuleringsprijs Twente is een initiatief van Regio Twente, het Twents Bureau voor Toerisme, de Kamer van Koophandel en Saxion Kenniscentrum Business Development & Hospitality. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Toerisme Netwerk Bijeenkomst. Deze bijeenkomst is een onderdeel van de Business Meets Twente Beurs.

Tijdens de Toerisme Netwerk Bijeenkomst krijgen de zes genomineerden de gelegenheid om hun idee te presenteren. De jury gaat vervolgens in beraad en reikt drie Toerisme Stimuleringsprijzen uit.

De jury bestaat uit: Louis Koopman (Kamer van Koophandel), Rien Lammertink (Twents Bureau voor Toerisme), Mirjam Koster (Saxion Hospitality Business School), Harald Droste, Winnaar 2010, Reinoud van Assendelft-De Coningh (Van Assendelft & Partners) en Hans van Agteren (portefeuillehouder recreatie en toerisme Regio Twente) juryvoorzitter.

Er zijn zes ideeën genomineerd van de volgende initiatiefnemers:

– Rob Wegdam wil een website maken voor ‘Kennistoerisme’ naar Twente;

– Fred van Schoonhoven van Abellife wil de ‘Smaak van Twente’ laten beleven met een App;

– Sylvia Lotte wil haar gasten Koninklijk laten genieten met ‘Ayurveda in Twente’;

– Marie-Louise Kersbergen wil het ‘Museum voor Kunst uit Twente’ inbedden in Landgoed Huize Groeneveld

– Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente wil ‘Vloeibaar Twents Goud’ inzetten om gasten te laten verwennen in de wellness sector.

– Natuurmonumenten wil een belevingswandeling maken door het Twentse landschap, waarbij diverse ‘kiekpunten’ gemarkeerd zijn voor een aandachtige blik op Twente.