Vernieuwde Wandelnet.nl biedt meer mogelijkheden

0
1870

Wandelnet heeft een nieuwe website. De site www.wandelnet.nl biedt de wandelaar nog meer mogelijkheden voor een aantrekkelijke wandeltocht. Hét startpunt voor wandelend Nederland. Op de site kan de wandelaar een eigen route plannen op het totale netwerk Lange-Afstand-Wandelpaden®.

Wandelaars op landgoed Oldenaller. Foto: Ad Snelderwaard

Uniek is dat deze route met routebeschrijving is uit te printen op topografische kaarten van het Kadaster (1:25.000). Het logboek waarin de gelopen etappes staan is ook nieuw.

Maar liefst 10.476 wandelkilometers staan klaar om bekeken, geprint en gedownload te worden. Naast het netwerk Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden zijn ook alle NS-wandeltochten en boerenlandpaden opgenomen. De routezoeker op de site helpt de wandelaar een geschikte route te vinden. Liever zelf een tocht samenstellen? Dan biedt de routeplanner uitkomst. Wanneer een route naar wens is, kan deze opgeslagen en toegevoegd worden bij de favorieten. Of met routebeschrijving worden uitgeprint op topografische kaarten. De wandelaar kan direct op pad.

“Naast een verbeterd aanbod van routes, bieden we met deze site de wandelaar ook een plek om in contact te komen met andere wandelaars”, licht Anja van Kooten Niekerk, directeur van Wandelnet toe. “Hiermee willen we een community creëren, een plek waar ervaringen, foto’s, video’s worden gedeeld en waar wandelmaatjes worden gevonden.”

Ook aan de ‘prestatiewandelaar’ is gedacht. Bij elke etappe kan hij aangeven of hij deze heeft gelopen. Deze gegevens vindt hij terug in zijn eigen logboek, compleet met grafiek, aantal kilometers, data en trajecten. Zo ontstaat er een heus wandelpaspoort. De sportieve wandelaar komt aan zijn trekken met de fitplanner waarmee hij zijn calorieverbruik per route of etappe kan berekenen. De beginnende wandelaar kan terecht bij de ‘Wandelwijzer’ waar hij veel informatie kan vinden om goed voorbereid op pad te gaan.

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op www.wandelnet.nl.