Vernieuwde Trekkershuttengids past in iedere fietstas of wandelrugzak

Onlangs verscheen de vernieuwde editie van de Trekkershuttengids, een handzaam, overzichtelijk gidsje van alle 246 locaties in de Benelux met een of meerdere Trekkershutten. Met de gids slaat Stichting Trekkershutten Nederland een nieuwe koers in.

Trekkershutten zijn houten blokhutten voor vier tot vijf personen, die vooral op (natuur)campings, recreatieparken en bij jachthavens staan. Ze zijn bedoeld voor mensen die rondreizen, van de ene naar de andere locatie, op de fiets, te voet, of met de auto. De inrichting van de hutten is nagenoeg overal gelijk. De reiziger weet wat hij kan verwachten, en weet dus ook wat hij in zijn bagage moet steken. De maximum verblijfsduur in de hutten is drie dagen.


De officiële Trekkershutten vallen onder de kwaliteitsbewaking van Stichting Trekkershutten Nederland, die ook voor de promotie van de hutten zorgt, en voor de uitbreiding van het netwerk. De stichting werkt al 26 jaar voornamelijk met vrijwilligers. In een steeds verder professionaliserende sector die een almaar groter wordende economische rol speelt, is het moeilijk vrijwilligers voor deze grote projecten te vinden. Om verzekerd te blijven van een goed marktaandeel voor de Trekkershutten, heeft de stichting besloten meer te gaan professionaliseren. Hiervoor heeft zij toenadering gezocht bij Stichting Natuurkampeerterreinen in Nieuwegein, vanwege de reeds bestaande samenwerking onder de vlag ‘duurzaam kamperen’.

Het eerste project dat samen met Stichting Natuurkampeerterreinen is afgerond, is de publicatie van de nieuwe Trekkershuttengids. De gids is anders van opzet dan reizigers gewend waren. Elk terrein wordt kort gepresenteerd met een foto en een stukje tekst. Op de overzichtskaart achterin zijn de locaties met een Trekkershut in één oogopslag te zien. Door het handige formaat past de gids met gemak in een zijvakje van een fietstas of wandelrugzak. Met de opbrengsten van de gids wil Stichting Trekkershutten Nederland meer budget vrij maken voor marketingactiviteiten om zo het product Trekkershut versterkt op de kaart te zetten.

Het tweede project waarmee de stichting een nieuwe impuls aan het netwerk van Trekkershutten wil geven, is de ontwikkeling van de Duurzame Trekkershut. Met behulp van het Small Business Innovation programma ‘Duurzame ontwikkeling voor recreatie en ruimte’ van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kon de zogenaamde ‘Trek-In’ door studenten van de Universiteit van Eindhoven worden ontworpen. De Trek-in wordt eind dit jaar op de markt gebracht. De projectleiding ligt bij Stichting Natuurkampeerterreinen.

Met de nieuwe gids en de nieuwe hut hoopt Stichting Trekkershutten Nederland meer aandacht voor de Trekkershutten te genereren, zowel bij ondernemers als bij recreanten in binnen- en buitenland. De gids is verkrijgbaar bij boekhandels, ANWB en via www.trekkershutten.nl.

Info over de gids
Titel: Trekkershutten
Isbn: 9789081855402
Uitgever: Stichting Trekkershutten Nederland
Prijs: € 7,50

Plaats een reactie