Verhoging maximumsnelheid A2 onverantwoord

GroenLinks vindt het besluit van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) om de maximumsnelheid op de A2 ’s avonds en ’s nachts te verhogen naar 130 kilometer per uur onverantwoord. Volgens de partij zal dit resulteren in meer luchtvervuiling en meer geluidsoverlast. Bovendien vreest GroenLinks voor meer ongelukken.

De snelheidsverhoging levert slechts een minieme tijdwinst op van maximaal drie minuten op het gehele traject. Omliggende gemeentes en omwonenden gingen akkoord met verbreding van de snelweg op voorwaarde dat de maximumsnelheid 100 kilometer per uur zou blijven. De minister breekt nu haar eerder gedane belofte.

Niels van den Berge

Kandidaat Tweede Kamerlid Niels van den Berge (GroenLinks): “Zoals we gewend zijn van de VVD, is dit weer een flink staaltje verkiezingsretoriek. Dat het CDA hier nu mee akkoord gaat, vind ik zeer teleurstellend. Een verkiezingsstunt over de rug van omwonenden. GroenLinks vindt de verkeersveiligheid, onze gezondheid en het milieu meer waard dan een paar minuten tijdswinst. Ik zou willen dat andere partijen dit ook eindelijk inzagen.”

Minister Schultz heeft aangegeven nieuwe geluidsschermen en een extra scherm tegen luchtvervuiling bij Breukelen te plaatsen. De normen zouden zo worden gehandhaafd. Van den Berge: “Het lijkt mij niet dat een paar schermen de vervuilingproblemen kunnen oplossen. Ik zou wel eens het onderzoek willen zien dat het tegendeel bewijst. Hoe dan ook: het gevaar voor mensenlevens blijft, en de extra uitlaatgassen verdwijnen niet met zo’n scherm.”

Schultz stuurt het voorstel tot verhoging van de snelheid op de A2 over een paar weken naar de Tweede Kamer. Eerder dit jaar stemde de Kamer al in met een snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur op 45 procent van de Nederlandse wegen per september. GroenLinks wil dat deze verhogingen worden teruggedraaid. Verder eist de partij dat waar nodig voor het milieu en/of tegen geluidsoverlast, de maximumsnelheid naar 80 of 100 km per uur gaat.

1 gedachte over “Verhoging maximumsnelheid A2 onverantwoord”

  1. Ik vind het goed de maximumsnelheid te verhogen naar 130 km/uur maar we moeten dan oppassen met al die fanatici die mij links voor snijden om mij naar de rechter baan te duwen ivm de europese regel dat je altijd rechts moet rijden! Ik rijd internationaal en men hoort gewoon zijn eigen baan zo veel mogelijk aan te houden zeker met hoge snelheid.Stel u eens voor dat iedereen met 130 km/uur steeds van baan gaat wisselen!! Je krijgt de grootste ongelukken!! Die regel moet er zo snel mogelijk uit! Ik zie ze regelmatig de fanatici, die van rechts naar links en dan weer van links naar rechts gaan in een paar meter, zo gevaarlijk en overbodig!In Frankrijk waar ik veel kom, passeer je elkaar links/rechts maar je houdt je eigen baan als dat zo uitkomt en gaat naar rechts als dat uitkomt maar niet ten koste van alles. Ik rijd al 50 jaar zonder ongelukken overal in Europa en ben nog van de tijd dat als er 100 stond, je ook 100 reed en niet 80!! Hier in dit land sukkelt men op de snelweg die eerder een dorpsweg is op die manier. je zal ze de kost geven die half slapend 80 rijden…

    Beantwoorden

Plaats een reactie