Verhalen die pijn doen in de zomer op Nederland 1

RKK Televisie brengt deze zomer documentaires over drama’s die behoren tot het collectieve geheugen van Nederland en daarom nog steeds pijn doen bij iedereen. Wat is de impact van deze dramatische gebeurtenissen op de nabestaanden? De serie bestaat uit 4 documentaires die vanaf 8 augustus 2011 worden uitgezonden op Nederland 1. In deze serie praten de direct betrokkenen: ouders, grootouders, broers en zussen, voor het eerst over dit drama in hun leven.

In de documentaireserie laat RKK zien hoe verschillende betrokkenen omgaan met een ingrijpend verlies. Hoe geef je weer vorm aan je leven? Waar kun je nog troost uit putten? Hoe gaat het verder na zo’n dramatische gebeurtenis?

RKK zendt de serie uit als een vervolg op de indrukwekkende uitzending van een jaar geleden: ‘Familiedrama van Zoetermeer’. Leo Fijen, hoofd RKK: ‘Deze documentaire trok tot 2 keer toe 1,5 miljoen kijkers en maakte indruk omdat de maatschappelijke impact van het familiedrama in beeld werd gebracht. Veel kijkers lieten weten dat ze geraakt waren door dit bijzondere document voor de nabestaanden.’

De programma’s worden gemaakt door de redactie van het televisieprogramma Kruispunt. Leo Fijen, hoofd RKK, is zeer nauw betrokken bij totstandkoming van deze uitzendingen. Hij schrijft een nieuw boek rondom deze serie: Leven met de dood, woorden die troost geven. ‘Het boek verzamelt teksten die mensen gebruiken om te overleven als ze geslagen worden door het bestaan. En in die zin sluit het boek aan bij de serie. Want het Drama van geeft mensen handvatten om te troosten waar geen troost mogelijk lijkt.’

Het drama van… vanaf maandag 8 augustus 2011 4x om 21.30 uur bij het RKK op Nederland 1

1 gedachte over “Verhalen die pijn doen in de zomer op Nederland 1”

  1. Wellicht ooit bij stil gestaan dat mensen helemaal niet over hun verhaal willen vertellen? En dat een dergelijke uitzending veel last veroorzaakt bij de nabestaanden, dat het weer in de media komt. Ze zeggen een ´mooi´ programma te willen maken, maar houden absoluut geen rekening met de nabestaanden en de overledenen. Ze gaan letterlijk over lijken en doen precies wat ze willen. Ze zetten je wereld op z n kop en blijven aandringen om mee te doen aan het programma. Ik heb er geen goed woord voor over. Ze maken een programma met minder dan een handje vol mensen…die mensen die schijt hebben aan de andere nabestaanden, die niet aan het programma mee willen doen. Bah!

    Beantwoorden

Plaats een reactie