Verdere samenwerking voor uitwisselen medicatiegegevens

0
565

Apotheekhoudend huisartsen, apotheken en het Lievensberg ziekenhuis gaan via het Open Zorg Informatiesysteem (OZIS) de medicatiegegevens van een patiënt uitwisselen. Vorig jaar is daarvoor al een intentieverklaring getekend.

Op maandag 19 juli werd een tweede stap genomen: het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee krijgt het project een verdere invulling.

Sinds de ondertekening van de intentieverklaring in 2009 is binnen het Lievensberg ziekenhuis gewerkt aan de technische realisering van het project. De deelnemende apotheken kunnen daardoor nu digitaal bij deelnemende collega-apotheken de historie bekijken van de medicatie-uitgifte van een patiënt. Het versturen van digitale recepten vanuit het Lievensberg ziekenhuis naar de apotheken verkeert momenteel in een testfase. De eerste resultaten zijn bemoedigend; deze mogelijkheid wordt momenteel verder doorontwikkeld.

Bij het project zijn de hiernavolgende partijen betrokken: Mediq Apotheken regio Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen, Apotheek Hoogerheide, Apotheek Putte, Apotheek Ossendrecht, Apotheek Tholen, Apotheek De Spil te Tholen, Apotheek Halsteren, Apotheek Steenbergen, Apotheek Dinteloord . De deelnemende apotheken in Bergen op Zoom zijn: Service Apotheek De Poort, Apotheek Van Kalmthout, Apotheek Van Lunen, Apotheek Meilust, Apotheek ’t Kompas en Apotheek Oost. De apotheekhoudend huisartsenpraktijken zijn: de Gast te Nieuw-Vossemeer, De Smisse te Sint Annaland, Panis te Stavenisse, De Cock te Sint Philipsland, Dekkers Artsenpraktijk te Huijbergen, Jahangir te Sint Maartensdijk, Janssen te Sint Maartensdijk, Van de Weijer te Oud Vossemeer.

Vorig artikelNieuwe regels diergeneesmiddelen leiden tot besparing voor bedrijfsleven
Volgend artikelHoe beviel de kraamzorg?
Met 367 bedden is het Lievensberg een middelgroot ziekenhuis. Ruim 110 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers verlenen zorg aan de inwoners van West-Brabant en de Zeeuwse gemeenten Tholen en Reimerswaal. Bovenregionaal verzorgt Lievensberg de specialistische functies psychiatrie (plus een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis PAAZ), geriatrie (plus een Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis GAAZ) en de dagbehandeling revalidatie. Het ziekenhuis kent daarnaast drie speerpunten: pijnbestrijding, oncologie en de zorg voor de oudere patiënt. Het Lievensberg ziekenhuis biedt alle moderne ziekenhuiszorg, inclusief spoedeisende hulp en intensive care. Het ziekenhuis investeert regelmatig in nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken, trekt nieuwe medisch specialisten aan en schoolt medewerkers regelmatig bij. Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij alles wat wordt ondernomen.