Verdere samenwerking voor uitwisselen medicatiegegevens

Apotheekhoudend huisartsen, apotheken en het Lievensberg ziekenhuis gaan via het Open Zorg Informatiesysteem (OZIS) de medicatiegegevens van een patiënt uitwisselen. Vorig jaar is daarvoor al een intentieverklaring getekend.

Op maandag 19 juli werd een tweede stap genomen: het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee krijgt het project een verdere invulling.

Sinds de ondertekening van de intentieverklaring in 2009 is binnen het Lievensberg ziekenhuis gewerkt aan de technische realisering van het project. De deelnemende apotheken kunnen daardoor nu digitaal bij deelnemende collega-apotheken de historie bekijken van de medicatie-uitgifte van een patiënt. Het versturen van digitale recepten vanuit het Lievensberg ziekenhuis naar de apotheken verkeert momenteel in een testfase. De eerste resultaten zijn bemoedigend; deze mogelijkheid wordt momenteel verder doorontwikkeld.

Bij het project zijn de hiernavolgende partijen betrokken: Mediq Apotheken regio Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen, Apotheek Hoogerheide, Apotheek Putte, Apotheek Ossendrecht, Apotheek Tholen, Apotheek De Spil te Tholen, Apotheek Halsteren, Apotheek Steenbergen, Apotheek Dinteloord . De deelnemende apotheken in Bergen op Zoom zijn: Service Apotheek De Poort, Apotheek Van Kalmthout, Apotheek Van Lunen, Apotheek Meilust, Apotheek ’t Kompas en Apotheek Oost. De apotheekhoudend huisartsenpraktijken zijn: de Gast te Nieuw-Vossemeer, De Smisse te Sint Annaland, Panis te Stavenisse, De Cock te Sint Philipsland, Dekkers Artsenpraktijk te Huijbergen, Jahangir te Sint Maartensdijk, Janssen te Sint Maartensdijk, Van de Weijer te Oud Vossemeer.

Plaats een reactie