Veiliger Sekslocatie voor homomannen in Arnhem

De GGD van Hulpverlening Gelderland Midden en Sauna Steamworks in Arnhem ondertekenen de overeenkomst Veiliger Sekslocaties. De homosauna in de Gelderse hoofdstad zet daarmee op 15 april 2010 een stap naar de eerste Veiliger Sekslocatie buiten Amsterdam. De sauna mag zich vanaf dan Safe Sex Zone noemen.

Met Veiliger Sekslocaties stimuleert en faciliteert Schorer sinds 2000 veilige seks voor mannen die seks hebben met mannen (MSM) in indoor sekslocaties in Amsterdam, zoals bars met een darkroom, sauna’s en seksfeesten.

Veiliger Sekslocaties omvat een pakket aan maatregelen die veilige en gezonde seks op locatie makkelijker maakt. Zo zijn gratis condooms en glijmiddel voor bezoekers beschikbaar, voorziet de locatie de bezoekers van informatie en voorlichting over veilige seks en neemt de eigenaar van de locatie omgevingsmaatregelen, zoals een wasgelegenheid en voldoende verlichting in de darkroom. Met de ondertekening van de overeenkomst binden de GGD van Hulpverlening Gelderland Midden en Sauna Steamworks de strijd aan tegen de verspreiding van hiv en soa.

Handleiding
Schorer heeft een praktische handleiding Veiliger sekslocaties geschreven waarmee GGD’en in hun eigen regio aan de slag kunnen. Meerdere GGD’en en sekslocaties voor MSM in Nederland hebben hun interesse voor Veiliger Sekslocaties kenbaar gemaakt. De GGD van Hulpverlening Gelderland Midden en Sauna Steamworks bijten het spits af.

Plaats een reactie