‘Veel Nederlanders als gevolg van aanhoudende kou zonder water’

Waterbedrijf Vitens vreest dat deze week veel Nederlanders als gevolg van bevroren leidingen zonder water komen te zitten. Door de aanhoudende kou kwamen er dit weekend al een recordaantal meldingen binnen bij ’s lands grootste waterbedrijf.

Dit weekend stond het waterbedrijf al bijna 2000 klanten te woord die door bevroren waterleidingen zonder water kwamen te zitten. Het waterbedrijf heeft een appel gedaan op haar personeel om alle zeilen bij te zetten. Monteurs en callcenter medewerkers werken rond de klok om alle klanten bij te kunnen bijstaan. Het bedrijf heeft ook voor de komende week extra personeel ingezet om de verwachte stroom aan meldingen de baas te kunnen blijven.

Het waterbedrijf adviseert haar klanten met klem de zorgen serieus te nemen en te proberen zelf ook het nodige in het werk te stellen om te voorkomen dat de waterleidingen bevriezen. Zo vraagt het waterbedrijf haar klanten alle radiatoren van de verwarming open te draaien en de thermostaat ’s nachts en bij afwezigheid niet lager dan op 14ºC te zetten. Verder is het belangrijk zo goed als kan de ruimte te isoleren waarin de watermeter en de hoofdkraan zich bevinden door kieren en tochtnaden te dichten en isolatiemateriaal rond de leiding te plaatsen.

Plaats een reactie