VCP presenteert eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo

Programma VCP overhandigt op woensdag 30 maart het eerste exemplaar van het boekje ‘Met de Wmo doet iedereen gewoon mee’ aan Conny Kooijman en Wim Drooger.

Zo’n anderhalf miljoen mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Zij ondervinden belemmeringen bij het lezen van lectuur, websites en informatieborden. Hierdoor blijven zij onnodig aan de kant staan.

Wmo
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is belangrijk voor mensen met beperkingen. In de Wmo staat hoe gemeenten moeten zorgen dat mensen met een handicap gewoon mee kunnen doen. Bijvoorbeeld door hulp bij het huishouden of hulp bij het omgaan met geld. Maar ook door een rolstoel te verstrekken of taxi-vervoer op maat.

Er wordt veel over de Wmo gepubliceerd. Toch is er maar weinig Wmo-informatie voor mensen die moeilijk lezen. Daarom schreef VCP een eenvoudig leesbaar boekje over de Wmo. In het boekje staat hoe mensen hulp kunnen vragen bij de gemeente en hoe zij mee kunnen praten over de Wmo.

Toegankelijke informatie
Het boekje ‘Met de Wmo doet iedereen gewoon mee’ is gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen. Mensen met verstandelijke beperkingen hebben meegelezen en geadviseerd. Het boekje bevat korte zinnen, grote letters, verhelderende illustraties en pakkende voorbeelden.

Presentatie
Op 30 maart overhandigt Cor Langedijk, directeur VCP, de eerste exemplaren van het boekje aan twee vertegenwoordigers van organisaties van en voor mensen met verstandelijke beperkingen: Wim Drooger, directeur van Platform VG en Conny Kooijman, directeur van de LFB. Dit gebeurt tijdens een discussiebijeenkomst over de Wmo, georganiseerd door Platform VG.

Plaats een reactie