Vat op brandveiligheid

Het 7e Nationaal Brandveiligheidscongres 2013 vindt plaats op donderdag 18 april in congrescentrum CineMec in Ede.

Nationaal Brandveiligheidscongres 2013

Thema is dit keer ‘Vat op brandveiligheid: werken met scenario’s’.

Leren denken in scenario’s
Veel branden ontstaan doordat er tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase onvoldoende wordt stilgestaan bij de gevolgen. Bij het beheer worden verschillende aspecten vaak over het hoofd gezien. Bij brandbestrijding gaat het ook niet altijd goed. Door in scenario’s te denken, is het mogelijk maatregelen integraal te bekijken. Dit kan door bouwkundige, installatietechnische, gebruiks- en organisatorische maatregelen op elkaar af te stemmen. Voor iedereen die betrokken is bij de brandveiligheid van een gebouw, is het van belang hier de juiste inzichten in te hebben en er vat op te houden.

Programma
Presentator/journalist Joost Karhof treedt op als dagvoorzitter. Hij is bekend van onder andere Nova, Den Haag Vandaag en Nieuwsuur. Het programma bestaat uit een mix van plenaire en parallelsessies. De dag duurt van 8.30 (inloop informatieplein) tot en met 17.30 uur. Om 15.00 uur is de uitreiking van de Innovatieprijs Brandveiligheid.

Expertise gezocht
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (medeorganisator van de dag, samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie) nodigt deelnemers uit hun eigen expertise in te brengen. Op die manier kunnen zij bijdragen aan het thema: ‘Vat op brandveiligheid’. Want daardoor blijft ook in de toekomst de brandveiligheid bij gebouwen in stand. Zelfs bij een steeds complexere, multifunctionele bouwopgave.

Meer informatie
Nationaal Brandveiligheidscongres 2013

Plaats een reactie