Vanaf 2024 Nutri-Score op huismerkproducten in supermarkten

Vanaf 1 januari 2024 zal het Nutri-Score voedselkeuzelogo het officiële keurmerk zijn op huismerkproducten in Nederlandse supermarkten. Dit door de overheid beheerde logo ondersteunt consumenten bij het maken van eenvoudige keuzes voor producten met een gezondere samenstelling.

Supermarkten die zijn aangesloten bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zullen het voedselkeuzelogo vanaf 2024 op hun huismerkproducten voeren.

Nutri-Score logo

Gedurende 2024 zal het Nutri-Score logo steeds vaker verschijnen op diverse producten en op andere locaties in de supermarkt, zoals in recepten in consumentenbladen.

Voedingswaarde

Het voedselkeuzelogo beoordeelt producten op basis van hun voedingswaarde met kleurcodes (groen tot donkeroranje) en letters (A tot E). Dit maakt het voor consumenten eenvoudig om de voedingswaarde van een specifiek product te vergelijken met een ander product in dezelfde categorie.

Gezondere keuzes

Het doel is om consumenten te helpen bij het maken van gezondere keuzes, bijvoorbeeld door verschillende soorten ontbijtkoeken met elkaar te vergelijken. Het is echter niet bedoeld om producten uit verschillende categorieën, zoals ontbijtkoek en frisdrank, met elkaar te vergelijken.

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel

Het CBL toont zich positief over de keuze van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) en de Gezondheidsraad om Nutri-Score als het officiële voedselkeuzelogo in Nederland te implementeren.

Dit initiatief wordt gesteund door supermarkten en foodservicebedrijven die bij het CBL zijn aangesloten, omdat het consumenten helpt bij het maken van gezondere keuzes, naast reeds bestaande initiatieven.

Meer informatie

Plaats een reactie