Van werkzoekende naar gastouder

Een speciaal werkgelegenheidsproject kent een mooi eindresultaat. Van de 15 in november 2011 gestartte deelneemsters hebben 12 dames de opleiding tot een goed einde weten te brengen. Zij kregen op donderdag 3 mei 2012 uit handen van wethouder Myra Koomen het welverdiende diploma Helpende Welzijn op MBO 2 niveau.

De gemeente Enschede heeft in samenwerking met het ROC van Twente, Eduper, Global Acadamy BV en gastouderbureau Snoesje 12 werkzoekenden opgeleid tot gastouder. De opleiding startte in oktober vorig jaar en duurde 25 weken. De opleiding bestond uit theorie, persoonlijke begeleiding, groepsbijeenkomsten en stage. Ook hebben de deelneemsters het certificaat Eerste Hulp bij Kinderen als onderdeel van de gevolgde opleiding behaald. Op basis van deze opleiding mogen de deelnemende dames maximaal 6 kinderen een plek bieden.

“Het is fijn dat wij met dit initiatief weer een aantal mensen een goede opleiding hebben kunnen geven. Ik hoop ook dat zij ook nog een volgende stap binnen de zorg gaan maken, daar zijn helpende handen naar mijn verwachting vooral in de toekomst hard nodig”, aldus wethouder Myra Koomen. “Ook het college acht het van groot belang dat inwoners van Enschede een opleiding volgen waarmee zij een passende plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden.” Gezien de stijgende vraag in de zorg krijgen de deelneemsters de mogelijkheid verder te gaan studeren. Vier dames hebben aangegeven van dit aanbod gebruik te willen maken en door te willen gaan voor Verzorgende IG in de zorg.

In verband met het succes van dit project en de stijgende vraag naar gastouders zet de gemeente Enschede dit project samen met het ROC van Twente voort.

Plaats een reactie