Van die bank af en naar buiten!

Op woensdagmiddag 13 juni 2012 vindt alweer de vierde editie van de Landelijke Buitenspeeldag plaats. In heel Nederland worden kinderen aangemoedigd om buiten te gaan spelen. Want buiten spelen is leuk, zeker als er op ruim 800 locaties allerlei leuke buitenactiviteiten worden georganiseerd en de kindertelevisiezender Nickelodeon van 13.00 – 17.00 uur op zwart staat.

Initiatiefnemers van de Landelijke Buitenspeeldag zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nickelodeon, Scouting Nederland, Speelfonds Jantje Beton en Veilig Verkeer Nederland. Samen willen zij stimuleren dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland buiten spelen en sporten. In de buitenlucht spelen met vriendjes en vriendinnetjes biedt kinderen niet alleen een hoop lol maar levert ook een belangrijke bijdrage in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. De VNG ondersteunt gemeenten bij de ontwikkeling van sterk lokaal jeugdbeleid waardoor kansen worden gecreëerd voor zowel de jeugd als voor de gemeenten waarin zij wonen. Daartoe werkt zij onder andere samen met bovenstaande partijen.

In bijna iedere gemeente wat te doen
Op www.buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken of er in hun buurt ook iets wordt georganiseerd. Bijna iedere gemeente in Nederland doet mee en in veel plaatsen worden op meerdere locaties activiteiten georganiseerd. Om de organisatie van activiteiten tijdens de Buitenspeeldag te stimuleren hebben de partners op www.buitenspeeldag.nl vele handige tips om lokale organisatoren te ondersteunen.

Eindeloze mogelijkheden
Dat de kinderen zich op 13 juni 2012 niet hoeven te vervelen blijkt uit de meer dan 800 locaties met activiteiten. Zo wordt in Almere een mini huttenbouwcursus gegeven en in Vianen beleven kinderen de 10 dingen die je gedaan moet hebben voordat je 11 ¾ wordt. Daarnaast staan in het hele land activiteiten in het teken van het EK-voetbal en de Olympische Spelen 2012.

Naar buiten!
Kinderen die meer buiten spelen, bewegen meer en hebben een aantoonbaar gezondere levensstijl. De Buitenspeeldag wil daarom kinderen en jongeren stimuleren om naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen en sporten is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen maar bovenal bron van veel plezier.

Plaats een reactie