Van den Kornputkwartier feestelijk geopend

Op 23 mei 2011 was het groot feest in het Van den Kornputkwartier in Steenwijk. De voormalige Johan van den Kornputkazerne werd na een grondige verbouwing feestelijk in gebruik genomen. Een schot met een confettikanon symboliseerde het officiële openingsmoment.

De RIBW IJssel-Vecht biedt in het Van den Kornputkwartier begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan mensen met een psychische beperking. Sinds eind 2010 wonen er jongeren met een vorm van autisme. Daarnaast zijn de dagbestedingsfaciliteiten dit voorjaar opgeleverd; die zijn bedoeld voor cliënten uit heel Steenwijkerland.

Het open huis op woensdag 25 mei werd goed bezocht door inwoners uit Steenwijkerland, en familieleden en vrienden van cliënten en medewerkers. Opvallend veel oud-militairen maakten van de gelegenheid gebruik nog eens een kijkje te nemen in ‘hun’ kazerne. In het gebouw werden verschillende workshops georganiseerd, er was een expositie van schilderijen en een kraam met door cliënten vervaardigde producten. Ook de kraam met gratis ijsjes werd mede dankzij het prachtige weer heel goed bezocht.

De feestweek werd afgesloten met een gezellige barbecue voor cliënten en medewerkers.

Plaats een reactie