Van cyborg tot thuiszorgrobot

Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen ons dagelijks leven in de toekomst steeds verder bepalen. Tijdens het congres Awesome IT: the future edition op vrijdag 13 april 2012 bespreken onderzoekers hoe de digitale en fysieke wereld elkaar beïnvloeden. Ook gaan zij in op de implementatie van nieuwe technologische ontwikkelingen.

Het congres wordt georganiseerd door studenten van de studievereniging voor Informatica, Informatiekunde en Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens de dag komen verschillende toepassingsmogelijkheden aan bod. Zo vertelt Kevin Warwick van de University of Reading (Verenigd Koninkrijk) over cyborgs en cybernetica: het verrijken of vervangen van delen van het menselijk lichaam met behulp van elektronica. Ben Kröse, hoogleraar Ambient Robotics aan de UvA, schetst een beeld van toekomstige thuiszorg waarin robots een grote rol spelen.

Naast de lezingen zijn er diverse stands waar UvA-studenten en medewerkers lopend onderzoek presenteren. Er is onder meer aandacht voor het project Human Interface, waarbij onderzoekers een telepresence-systeem ontwikkelen om een robot op afstand te kunnen besturen.

Tijd, locatie en deelname
Het congres vindt plaats op vrijdag 13 april, van 11.00 tot 16.30 uur in Hotel Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam. De voertalen zijn Nederlands en Engels.

Plaats een reactie