Culinaire vakjury bevestigt voortreffelijke smaak Old Amsterdam

Vandaag werd in Brussel bekend gemaakt dat Old Amsterdam kaas voldoet aan de hoge kwaliteit- en smaakeisen van de zeer bekwame Superior Taste Award jury bestaande uit chef-koks en sommeliers. De prestigieuze award is een internationale kwaliteitsprijs die wordt uitgegeven door het International Taste & Quality Institute (ITQI) en geldt als Michelinster voor de voedings- en drankenindustrie. Old Amsterdam mocht de prijs voor de tweede keer op rij in ontvangst nemen.

Old Amsterdam behaalde met 3 sterren, de maximale score en mag daarom de gerenommeerde Superior Taste Award in ontvangst nemen. Ook in 2009 mocht het kaasmerk drie sterren in ontvangst nemen en werd het beoordeeld met ‘uitstekend’. Cor Lustig, directeur Westland kazen: ‘Het is goed om te zien dat professionele smaakexperts de unieke smaak van Old Amsterdam net zo weten te waarderen als onze klanten. Dit jaar hebben we zelfs op alle beoordelingspunten beter gescoord dan in 2009.

Over de wedstrijd
The International Taste & Quality Institute Brussels (iTQi) is een onafhankelijke organisatie voor chefs en sommeliers die voedsel en dranken van over de hele wereld beoordeelt, beloont en promoot. Elk product wordt individueel en in zijn eigen categorie beoordeeld op smaak, zonder vergeleken te worden met andere producten. De jury legt de nadruk op de intensiteit van de smaak. Elk criterium (eerste indruk, presentatie, geur, structuur, smaak en smaakherinnering) wordt gemeten en beoordeeld.

Vaker onderscheiden
Het is niet de eerste keer dat Old Amsterdam in de prijzen valt. Zowel in eigen land als over de grens heeft het succesvolle kaasmerk al meerdere awards gewonnen. Begin dit jaar ging het kaasmerk naar huis met de Wisconsin World Championship Cheese Award. Vorig jaar sleepte Old Amsterdam in Spanje de prestigieuze smaakprijs Sabor del Año, oftewel smaak van het jaar 2010, in de wacht. Daarnaast won Old Amsterdam al negen keer goud tijdens de internationale levensmiddelenwedstrijd Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG)en kreeg het diverse onderscheidingen tijdens de jaarlijkse Nantwich Cheese Show. In Nederland werd KaasBrood van Old Amsterdam afgelopen najaar, direct na de introductie, als beste getest in de categorie brood&banket door Allerhande.

Plaats een reactie