Vakbeurs Fitness & Health Benelux bijna volgeboekt

De vakbeurs Fitness & Health Benelux die van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden is nagenoeg uitverkocht. Zo’n 85 procent van de beschikbare halcapaciteit is gereserveerd. De beurs kent een uitgebreid expositieprogramma met een sterk inhoudelijk programma. De beurs richt zich op ondernemers en trainers van fitnesscentra, fysiotherapeuten en personal trainers.

Projectmanager Erik Heemskerk spreekt van een boomingmarkt. “De komende jaren zal er veel veranderen. Ik verwacht dat fysio- en fitnesssector naar elkaar zullen toegroeien. Ze hebben één gemeenschappelijke noemer: sport als middel om gezond te worden dan wel te blijven. De fysiotherapeut ziet de mens als patiënt, de fitnessondernemers als consument. De personal trainer combineert beide visies. Ik verwacht met name in de fitnessmarkt een verdere professionalisering met doorverwijzingen naar de fysiotherapeut en personal trainer. De fysiotherapeut op zijn beurt zal doorverwijzing naar een fitnesscentrum als logisch vervolg op zijn behandeling zien. Deze drie dienstverleners zullen steeds meer met elkaar gaan samenwerken. In de fitnessmarkt zie ik nu al een verschuiving van het apparaat naar het aanbieden van diensten.”

Uitgebalanceerd programma
De beurs Fitness & Health Benelux neemt een voorschot op deze ontwikkelingen. De beurs biedt per doelgroep een uitgebalanceerd activiteitenprogramma. Voor de Fitness ondernemers wordt op de beurs ‘Nederland Fitnessland’ geïntroduceerd. Heemskerk: “Dit initiatief zorgt ervoor dat de consument via een online intake bij het juiste fitnesscentrum terecht komt. Dit is een regelrechte vorm van de professionalisering. Er ontstaan gespecialiseerde centra. De één helpt de consument bij het bestrijden van zijn overgewicht, de ander weet een uitstekend programma te maken voor mensen met diabetes. De consument laat online weten wat hij wil bereiken, de branche zelf zegt waar hij voor zijn situatie het beste fitnesscentrum kan vinden.”

Oswin PT Paviljoen
De beurs is een van de belangrijkste evenementen voor de fysiotherapeut, getuige het NVFS-congres voor fysiotherapeuten, het fysiopaviljoen en de INFysiodriedaagse. Veel aandacht dit jaar voor de groeiende groep van personal trainers. De personal trainer vindt op de beursvloer het Oswin PT Paviljoen. Een programma van 2 uur leidt bezoekers langs de belangrijkste vragen over het vrij ondernemerschap. ‘Vraag Maar Raak’ en de ‘Work out’ vormen de opmaat naar netwerk-loungen. Heemskerk: “Oswin is zelf het bewijs van de mogelijkheden die het beroep van personal trainer biedt. Drie dagen lang is de Telegraaf-columnist, personal trainer die de modellen van Holland Next Topmodel klaarstoomt en auteur van het boek ‘Jouw Personal Trainer’ in zijn eigen paviljoen aanwezig.”

Nieuwe beursdagen
Fitness & Health Benelux kent in vergelijking met voorgaande edities nieuwe beurdagen. Volgens Heemskerk volgen ze de ontwikkelingen in de markt. De beurs is volwaardig onderdeel geworden van de professie. Het is niet langer een aardigheidje dat je in het weekend opsnoept. Daarom is de beurs – op verzoek van de branche zelf – verschoven van het weekend naar de donderdag tot en met de zaterdag. De openingstijden zijn ‘filevrij’ gekozen. Op de donderdag en vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur, de zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Fitness& Health Benelux van 14 tot en met 16 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Plaats een reactie