Vakantiedialyse in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ook vakantie op de Veluwe voor nierpatiënten. Vorig jaar is de dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei uitgebreid naar 21 dialyseplaatsen. Hierdoor is er nu ruimte voor dialysepatiënten uit binnen- en buitenland om hier als gast dialyses te krijgen.

De dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei (Foto: Ernst-Jan Brouwer)

Op de afdeling dialyse worden patiënten met nierziekten behandeld. Dialyseren is het zuiveren van bloed met behulp van een apparaat, omdat de eigen nieren niet of nauwelijks werken. Het dialyseren gebeurt drie tot vier maal per week gedurende vier uur. Pas als de patiënt een donornier ontvangt, stopt het dialyseren.

De dialyse kan overdag en ’s nachts. De hoeveelheid gewenste dialyses kan variëren van een enkele dialyse tot een aantal weken of zelfs langer.

Omdat er sinds kort meer ruimte is voor vakantiedialyses, kunnen ook patiënten uit andere regio’s of landen bij het ziekenhuis terecht. Mensen die van de mooie Veluwe willen genieten of hier bij familie op bezoek komen.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan gerust contact op met de dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei: 0318 – 434201 (bij voorkeur ’s morgens).

Plaats een reactie