Vakantie in Duitsland – ideaal voor het hele gezin

Duitsland heeft veel te bieden voor gezellige gezinsvakanties. Maak spannende uitstapjes naar attractieparken, ridderburchten, musea en zwemparadijzen, beleef de natuur van dichtbij in de nationale parken of word actief en ga lekker fietsen, wandelen of zwemmen. Er is genoeg te doen voor groot en klein!

Legoland Duitsland

Een gezinsvakantie in Duitsland belooft onvergetelijke belevenissen voor alle leeftijden. Vooral attractieparken, zoals het Europa-park of Phantasialand, met supersnelle achtbanen en sprookjesachtige themawerelden, zijn populair. Kinderen mogen het Playmobil-FunPark, Legoland® en het Ravensburger Spieleland niet missen. Maak eens een boeiende reis door het verleden en bezoek ridderburchten en sprookjeskastelen, van het beroemde kasteel Neuschwanstein tot de langste burcht van Europa in Burghausen. In talrijke musea kunt u de geschiedenis ontdekken, maar ook andere thema’s, zoals techniek en kunst, worden in interactieve musea aanschouwelijk gemaakt en aantrekkelijk gepresenteerd. Veel musea bieden speciale tentoonstellingen voor kinderen en jongeren aan.

HolidayPark

In de meer dan 800 dierentuinen kunnen gezinnen exotische en inheemse dieren van dichtbij bekijken. In Leipzig vindt u het grootste mensapenverblijf ter wereld en in de Zoo van Berlijn zijn heel veel diersoorten te zien. In de nationale parken en natuurparken kunnen gezinnen de natuur van heel dichtbij beleven. Ontdek samen unieke landschappen, van de Waddenzee in Nedersaksen tot het Beierse Woud in het zuidoosten. Wandelen, fietsen en watersport staan natuurlijk in de top 10 van populaire gezinsactiviteiten.

De vele, goed bewegwijzerde (langeafstands)fietsroutes zijn geschikt voor een fietsvakantie met de kids. De RuhrtalRadweg en de Mecklenburgischer Seen-Radweg met variabele etappelengtes en interessante bezienswaardigheden onderweg zijn geliefd bij gezinnen.

Ook aan de waterkant zijn er volop mogelijkheden om actief bezig te zijn. Kinderen zijn hartelijk welkom in de regio‘s aan de Noord- en Oostzee en bij de meren in Duitsland. Overal zijn volop recreatiemogelijkheden. En als een keertje minder goed weer is, dan zijn de vele recreatiebaden en zwemparadijzen een goed alternatief.

Niet alleen de recreatiemogelijkheden zijn afwisselend, er is ook een breed aanbod aan accommodaties: van talloze vakantiewoningen en –huisjes, campings en jeugdherbergen, tot gezins- en babyhotels en vakanties op de boerderij.

Meer informatie
www.germany.travel/nl

Plaats een reactie