Vaderdag wordt inleverdag voor apparaten bij bouwmarkten

Met vaderdag in het vooruitzicht maken bouwmarkten zich op voor extra verkopen in elektrisch (tuin)gereedschap. Veel vervangen apparaten blijven echter ongebruikt in huis of schuur slingeren of verdwijnen in de vuilnisbak, terwijl ze heel goed kunnen worden gerecycled. Om het inlevergedrag bij consumenten te stimuleren, start Wecycle vanaf zaterdag 19 juni een inleveractie bij zo’n 500 bouwmarkten verspreid over heel Nederland. Onder het mom ‘De groene klusser aan de bal’ maken consumenten bij inlevering van een stuk elektrisch (tuin)gereedschap kans op één van de cadeaucheques voor nieuw gereedschap ter waarde van 750 of 150 euro.

Scoor met je oude boor
Het is voor het eerst dat zoveel doe-het-zelfzaken in Nederland gezamenlijk meedoen aan een dergelijke actie. Consumenten leveren bijvoorbeeld een oude schuurmachine of kapotte boor in samen met de Wecycle-actiebon, waarop een slagzin moet worden afgemaakt. Hiermee maakt iedereen kans op de hoofdprijs: een cadeaucheque voor nieuw gereedschap ter waarde van 750 euro of één van de vijf troostprijzen: een cheque ter waarde van 150 euro. De bekende topklusser Dennis Mulder reikt zaterdag 3 juli 2010 de hoofdprijs uit aan de winnende ‘groene klusser’. Alle deelnemers ontvangen, met een knipoog naar het WK, een fraaie Wecycle-voetbal (zolang de voorraad strekt). De Wecycle-actiebon is verkrijgbaar bij de deelnemende bouwmarkten en te downloaden via www.wecycle.nl/klusactie. De inzamelactie loopt van 19 juni tot en met 26 juni bij de filialen van Doeland, Formido, Hubo, Multimate, Probin, Provak en Transferro.

Positief signaal
Veel klussers vervangen hun elektrisch (tuin)gereedschap veel eerder dan de gemiddelde levensduur die kan oplopen tot 25 jaar. Hierdoor groeit het aantal gebruikte apparaten in en om het huis na aanschaf van een nieuw exemplaar. Vooral bouwmarkten kunnen een belangrijke rol spelen bij de inzameling voor recycling van dit gereedschap. Zij geven met deze actie een positief signaal af en leveren hun bijdrage aan de doelstelling om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen.

Over Wecycle
Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak, maar apart moeten worden ingezameld. Kostbare grondstoffen worden dan teruggewonnen. Recycling maakt hergebruik mogelijk tot meer dan 90 procent. “Gooi nooit weg, maar lever in!” is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Meer informatie: www.wecycle.nl

Over de NVMP
De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl

Plaats een reactie