Vader worden voor Dummies

Tegenwoordig zijn mannen meer dan ooit betrokken bij alles wat met de zwangerschap, de bevalling en het opvoeden van kinderen te maken heeft. Ondanks deze positieve verandering is het soms lastig om houvast te vinden, en gaat bij aankomende vaders een vaak vaag beeld van het ouderschap gepaard met opwinding, angst en bezorgdheid.

Vader worden voor Dummies is een toegankelijke gids, boordevol praktische informatie voor toekomstige vaders. Het boek geeft antwoord op alle brandende vragen rond zwangerschap en ouderschap. Zo wordt de impact van een zwangerschap op leven en relatie besproken en er is aandacht voor de veranderingen in je seksleven.

Ook wordt van alles uitgelegd over de ontwikkeling van de foetus, hoe het is om met een zwangere vrouw te leven, wat de financiële gevolgen zijn van de geboorte van een kind en wat je kunt verwachten in het eerste halfjaar nadat de baby geboren is. Bovendien krijg je nuttige informatie over voedingen, luiers verschonen, omgaan met veelvoorkomende ziekten en noodgevallen.

Een praktische gids voor de man die goed voorbereid wil zijn op het vaderschap!

Het deel van de tientallen
Ook in dit boek ontbreekt uiteraard ‘Het deel van de tientallen’ niet, met in Vader worden voor Dummies ‘Tien manieren om vanaf de eerste dag een supervader te zijn’:

1. Wees niet te bang omdat je kindje zo klein is
2. Vertrouw op je instinct
3. Een band opbouwen, huid-op-huid en oog-in-oog
4. Omgaan met frustraties
5. Word vriendjes met je malle ‘ik’
6. Trek eropuit
7. Leer je baby nieuwe dingen
8. Veilig stoeien
9. Lees voor… en niet alleen uit babyboeken
10. Stuur mammie weg

Over de auteurs
Matthew M.F.Miller is auteur/redacteur, huisvader en auteur van Maybe Baby: An Infertile Love Story. Sharon Perkins is auteur van diverse boeken, waaronder Gezond ouder worden voor Dummies.

Plaats een reactie