Univé-VGZ-IZA-Trias breidt aanbod ‘knie- en heupvakanties’ uit

Verzekerden van Univé-VGZ-IZA-Trias kunnen voortaan voor knie- en heuparrangementen (operatie en revalidatie) ook terecht in drie Duitse ziekenhuizen in de grensregio. De zorgverzekeraar biedt een vergelijkbaar arrangement al langer aan in de Median Kliniek in de regio Bielefeld. Vanwege het succes hiervan en de aanhoudende vraag, kunnen verzekerden nu ook terecht in drie ziekenhuizen en bijbehorende revalidatieklinieken van de Helios-keten in het grensgebied. Dit alles om het de klant nog gemakkelijker te maken.Het gaat om ziekenhuizen van de Helios keten in Krefeld, Wuppertal en Berleburg en revalidatieklinieken in Bad Ems, Bad Grönebach en Bad Berleburg. Het programma knie- en heupoperaties in Duitsland biedt verzekerden van Univé-VGZ-IZA-Trias een alternatief voor de Nederlandse behandeling. Verzekerden die eerder een dergelijke behandeling ondergingen bij de Median kliniek in Bielefeld, waren zeer enthousiast en spraken zelf van een ‘heupvakantie’.

In Nederland verblijven knie- en heuppatiënten ongeveer vijf dagen in het ziekenhuis en dienen zij aansluitend enkele maanden te revalideren met behulp van fysiotherapie. Vooral voor ouderen die niet direct 24 uur iemand in hun omgeving hebben die hen thuis kan begeleiden, is dat soms een lastige situatie. Ze moeten zelf de fysiotherapeut, thuiszorg en vervoer regelen.

In Duitsland verblijft de patiënt ongeveer twee weken in het ziekenhuis en aansluitend drie weken in de revalidatiekliniek. Patiënten volgen na de operatie een volledig verzorgd en persoonlijk afgestemd programma met therapieën voor behandeling van de knie of heup. De revalidatiekliniek doet er alles aan om patiënten in de watten te leggen en kundig te begeleiden. De behandeling in de revalidatiekliniek komt neer op een zorghotel. Zo heeft iedere patiënt een privé-kamer, volpension en is het mogelijk een partner of kind mee te nemen. De begeleiders spreken Nederlands en vervullen voor de Nederlandse patiënten een sleutelrol.

Nederlanders laten zich steeds meer behandelen in Duitsland. Wachttijden, top klinische zorg of betere bereikbaarheid worden genoemd als reden. Univé-VGZ-IZA-Trias maakt het zijn klanten makkelijk door deze contracten te sluiten. Het ingewikkelde administratieve regelwerk dat gebruikelijk is bij een behandeling in een buitenlands ziekenhuis, neemt de verzekeraar voortaan voor zijn rekening. Op die manier krijgen verzekerden een grotere keuze voor zorg van goede kwaliteit.

De afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van de verzekeraar brengt mensen in contact met de Duitse ziekenhuizen. Ook kan rechtstreeks contact worden opgenomen met het Zorgloket van Helios.

1 gedachte over “Univé-VGZ-IZA-Trias breidt aanbod ‘knie- en heupvakanties’ uit”

 1. Geachte mijnheer,mevrouw,

  Zou u mij aub willen mededelen ,hoe de procedure werkt,om in aanmerking te komen voor een behandeling in de Mediankliniek in Duitsland. Het betreft een heupoperatie. Ik ben verzekerd, aanvullend classic, bij het iza.

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,

  ML Schijlen

  Beantwoorden

Plaats een reactie