UvA start gratis online cursus communicatiewetenschap

De Universiteit van Amsterdam lanceert op 20 februari 2013 de eerste Massive Open Online Course (MOOC) ter wereld voor communicatiewetenschap: Introduction to Communication Science.

Iedereen die geïnteresseerd is in de gratis cursus kan zich vanaf vrijdag 18 januari 2013 aanmelden.

De online cursus is Engelstalig, duurt 8 weken en behandelt aan de hand van videocolleges alle aspecten van communicatie – van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat van opleiding Communicatiewetenschap van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

De online cursus Introduction to Communication Science is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication Science; in de QS World University Ranking 2012 werd Communicatiewetenschap aan de UvA beoordeeld als beste van Europa.
Dr. Martine van Selm, directeur van het College of Communication: ‘De MOOC biedt een nieuwe manier om middelbare scholieren, toekomstige schakelstudenten en mensen werkzaam in het bedrijfsleven te bereiken.’

Prof. dr. Peter Neijens, directeur Graduate School of Communication, licht trots toe: ‘Met MOOC wordt iedereen over de hele wereld in staat gesteld deze introductie in communicatiewetenschap te volgen. De kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd, delen wij graag met anderen.’

De UvA ontplooit verschillende initiatieven op het gebied van ICT in het onderwijs. Steeds meer hoorcolleges zijn online te bekijken – via livestream of na afloop. Het ontwikkelen van en het experimenteren met MOOC’s past in het streven kennis breed beschikbaar te maken en de aantrekkelijkheid van een wetenschappelijke studie te laten zien.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich via onderstaande link aanmelden voor de cursus Introduction to Communication Science.
mooc.uva.nl

Plaats een reactie