Uroloog Bart Schrier beste van Nederland

Het internetmagazine Mednet heeft voor de zesde keer de intercollegiale verkiezing voor toparts georganiseerd. Op 12 januari 2012 heeft Mednet de namen van de topartsen bekend gemaakt. Uroloog Bart Schrier van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor de vierde opeenvolgende keer benoemd tot Mednet toparts. Vorig jaar stond hij tweede, dit jaar is hij uitgeroepen tot beste uroloog van Nederland. Het JBZ feliciteert hem met het behalen van deze eretitel.

Collega’s roemden Schrier vanwege zijn innovatieve bijdrage, zijn opleiderskwaliteiten, zijn technische, theoretische en communicatieve vaardigheden, zijn bijdrage aan de wetenschap en zijn collegialiteit. Urologen Coby Reisman van het Amstelland Amstelveen en Paul Kil van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg werden respectievelijk tweede en derde. Coby Reisman stond in 2010 op nummer 1. Kijk voor een artikel over de Mednet Topartsen en de volledige lijst op de website van Mednet.

Het internetmagazine houdt ieder jaar een topartsenverkiezing en maakt de namen bekend op een besloten bijeenkomst. Dit jaar zijn de namen bekendgemaakt door Frank de Grave, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

Dit jaar zijn 33 medisch specialisten van 11 specialismen genomineerd. 1300 artsen hebben hun stem uitgebracht. Medisch specialisten konden aangeven aan wie zij, binnen hun eigen specialisme, hun dierbaren zouden toevertrouwen. Opvallend is dat de meeste topartsen in topklinische ziekenhuizen werken.

Van het Jeroen Bosch Ziekenhuis waren naast Bart Schrier nog 9 artsen genomineerd, te weten:
– Harry Beerlage, uroloog
– Marcel Daniels, cardioloog
– Frank van Dorsten, anesthesioloog
– Marcel Garssen, neuroloog
– Rens Greebe, dermatoloog
– Mieke Kerkhof, gynaecoloog
– Brenda Pijlman, gynaecoloog
– Wim Rozendaal, intensivist
– Marianne Steenbergen, kinderarts

Plaats een reactie