Universiteit Utrecht biedt cursus Psychologie voor iedereen

De Utrechtse opleiding Psychologie stelt voor het eerst een inleidende cursus psychologie open voor geïnteresseerden van buiten de universiteit. In de cursus komen onder meer bevlogenheid op de werkvloer, agressief gedrag en de psychologie van het eten aan bod.

Dat psychologie overal een rol speelt in onze maatschappij is een bekend gegeven. De Universiteit Utrecht krijgt dan ook elk jaar vele verzoeken voor het mogen volgen van de inleidende psychologiecursus.

Tot nu kon de opleiding Psychologie geen gehoor geven aan deze verzoeken: de cursus zat elke keer simpelweg overvol. Om nu toch aan de blijvende vraag tegemoet te komen, hebben de psychologiedocenten toegezegd de reguliere cursus in de vroege avonduren nog een keer te geven. De cursus start op 12 september en wordt gegeven op maandagavond en donderdagavond van 19.15 tot 21.00 uur.

Dieptecolleges
De cursus bestaat uit dieptecolleges, die zich richten op de alledaagse praktijk vanuit verschillende psychologische werkvelden. Onderwerpen zijn onder meer: bevlogenheid op de werkvloer, marketingcommunicatie, agressief gedrag, de psychologie van het eten en sociale rechtvaardigheid.

Academisch denkvermogen
Iedereen kan zich inschrijven voor de cursus ‘Inleiding in de Psychologie’. Naast studenten van andere universitaire opleidingen, zijn dus ook geïnteresseerden van buiten de universiteit welkom. Wel wordt er een academisch denkvermogen verwacht.

Aanmelden
Geïnteresseerden van buiten de Universiteit Utrecht kunnen deelnemen via contractonderwijs. Meer informatie over zowel de cursus en contractonderwijs is te vinden op de website van het onderwijsinstituut Psychologie.

Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met het onderwijssecretariaat psychologie: (030) 253 7685 of majorverplicht@uu.nl.

Plaats een reactie