Universiteit Maastricht partner in internationale Europubhealth master

De Universiteit Maastricht, specifiek de vakgroep International Health van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, is toegetreden tot het consortium van vooraanstaande buitenlandse universiteiten dat de internationale Europubhealth master aanbiedt. De master draagt het prestigieuze label ‘Erasmus Mundus’, toegekend door de Europese Commissie na het doorlopen van een streng selectieproces.

Het consortium bestaat nu naast de UM uit: l’Ecole des Hautes Etudes en Santé Publique (Frankrijk), the University of Copenhagen (Denemarken), l’Université de Rennes 1 (Frankrijk), the Jagiellonian University Medical College in Krakow (Polen), la Escuela Andaluza de Salud Pública in collaboration with la Universidad de Granada (Spanje), the University of Sheffield (UK), l’Institut d’Etudes Politiques-Rennes (Frankrijk) en Columbia University (VS). Studenten volgen verplicht drie periodes onderwijs aan drie verschillende instituten.

De tweejarige master leidt studenten op in het ontwerpen, plannen, implementeren, adviseren, managen en onderzoeken van grootschalige gezondheidszorgprogramma’s, gericht op preventie of voorlichting. Het bevorderen van de gezondheid van een grote populatie zoals die van de Europese Unie vergt specifieke kennis en vaardigheden, die studenten in deze master vergaren. Er is wereldwijd grote behoefte aan dit soort professional s, die beleid zoals van de Europese Unie kunnen vertalen in evidence-based, kosteneffectieve gezondheidszorg.

Erasmus Mundus beoogt studenten en docenten uit verschillende landen en gezondheidszorgdisciplines bij elkaar te brengen. Namen in 2006 nog 350 studenten deel aan de Europubhealth master, in 2009 waren dat er al 500, voornamelijk afkomstig uit Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Het programma heeft al een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van hoogopgeleide professionals binnen en buiten Europa.

Meer informatie over de Europubhealth master: www.europubhealth.org

Plaats een reactie