Uniek nieuwbouwproject ‘Wonen met Paarden’ in gemeente Oisterwijk

0
893

Binnen enkele jaren realiseert MJ Beheer BV uit Tilburg op Landgoed Zonnewende in Oisterwijk het unieke vastgoedconcept Wonen met Paarden. Dit nieuwbouwproject biedt met name paardenliefhebbers de mogelijkheid om sfeervol en landelijk wonen te combineren met paarden en de daarbij behorende hippische faciliteiten.

De bouw van het woonproject op Landgoed Zonnewende, dat zich bevindt tussen de gemeenten Moergestel en Oisterwijk, gaat van start in 2012. Uitgebreide informatie, foto’s van de villa’s, omgeving en faciliteiten zijn terug te vinden via de website www.landgoedzonnewende.com.

Wonen met Paarden – locatie, woningen en faciliteiten
Dit verrassende nieuwbouwproject is uitermate geschikt voor mensen die graag landelijk willen wonen in het hart van Brabant en daarnaast affiniteit hebben met paarden. Zonnewende is een landgoed van 70.000 m2 en is gelegen aan de Moergestelseweg 48 in Moergestel, gemeente Oisterwijk. Het landgoed grenst aan een mooi natuurgebied van 500 hectare Brabants landschap. Medio 2012 start men met de bouw van 12 vrijstaande en drie geschakelde villa’s. Naast deze villa’s wordt Landgoed Zonnewende voorzien van paardenstallen, een rijbak en andere hippische faciliteiten.

Medeorganisator Maurice Janssens vertelt enthousiast over de vorderingen van het project: “Al een hele tijd zijn we druk bezig met de nodige voorbereidingen. Ook de gemeente Oisterwijk/Moergestel is enthousiast. Zij hebben reeds met plezier toestemming verleend aan het gehele nieuwbouwproject. Voor dit project is een principeverzoek als zodanig bij de Gemeente Oisterwijk/Moergestel geponeerd via de Landgoederenregeling. Als alles volgens plan verloopt, verwachten we medio oktober 2012 met de bouw te kunnen beginnen.”

Informatiedag
Via de architect van het project, Ir. H. Wijffels van Storimans Wijffels Architecten wordt in oktober 2011 een informatiedag georganiseerd. De exacte datum wordt zo spoedig mogelijk op de website www.landgoedzonnewende.com bekendgemaakt. Deze opendag vindt plaats op het landgoed zelf, waarvoor potentiële kopers, journalisten en andere geïnteresseerden bij dezen van harte worden uitgenodigd. Op die dag wordt er tevens een slipjacht gehouden met paarden en honden van de Veluwehunt, zodat in de juiste ambiance Landgoed Zonnewende kan worden bekeken. Via de website kan een conceptbrochure van het initiatief Wonen met Paarden worden aangevraagd.