UNICEF en FC Barcelona zetten samenwerking voort

0
510

UNICEF en FC Barcelona zijn overeengekomen dat de samenwerking, die officieel eindigt in juni 2011, voortgezet wordt. Het UNICEF- logo zal komend seizoen op het officiele tenue van FC Barcelona blijven staan, onder het rugnummer van de spelers.

De afgelopen vijf jaar heeft FC Barcelona UNICEF ondersteund in het verbeteren van honderdduizenden levens van kinderen door UNICEF wereldwijde naamsbekendheid te geven. De volgende fase van de samenwerking, die nog wordt vormgegeven, is erop gericht de sociale kant van de club te gebruiken ter ondersteuning van een wereldwijde beweging voor onderwijs en sport, die tastbare resultaten zal opleveren voor kinderen.

UNICEF en FC Barcelona kijken ernaar uit om een baanbrekend partnerschap naar een volgend niveau te brengen, om de kwetsbare levens van kinderen over de hele wereld te verbeteren. In juni worden de details van deze samenwerking bekend gemaakt.

Vorig artikelDelinquentie neemt af door het hebben van werk
Volgend artikelKijkoperatie voor refluxziekte
Avatar
Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. UNICEF helpt kinderen overal bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, zijn wij. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.