UMCG in tv-serie ‘Het Academisch Ziekenhuis’

Onlangs is de tweede serie van ‘Het Academisch Ziekenhuis’ uitgezonden, een tv-programma over revolutionaire innovaties in de medische zorg. Het UMCG was daarin vertegenwoordigd met drie vormen van topzorg. Zo werd in aflevering 2 de 8-jarige Jesse met de zeldzame en ernstige, aangeboren huidziekte Epidermolysis Bullosa gevolgd. Deze aandoening gaat vaak gepaard met uitgebreide en complexe problemen die om een multidisciplinaire benadering vragen. In de uitzending is onder meer te zien dat Jesse een multidisciplinair spreekuur bezoekt waar hij door wel twintig verschillende medisch specialisten wordt gezien.

In aflevering 4 staat de 12-jarige Stijn centraal. Hij heeft een goedaardige tumor in zijn been en wordt met behulp van een zeer geavanceerd computernavigatiesysteem geopereerd. Tot slot wordt in aflevering 5 de 15 maanden oude baby Brend gevolgd. Hij lijdt aan taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) en ondergaat een nieuw soort longfunctieonderzoek, dat speciaal is ontwikkeld voor heel jonge kinderen.

De uitzendingen kwamen tot stand dankzij de medewerking van ouders en behandelend artsen en medewerkers van verschillende afdelingen in het UMCG.

Bekijk de uitzendingen van ‘Het Academisch Ziekenhuis’.

Plaats een reactie