UMC Utrecht opent internationaal toonaangevend IC Centrum

Op vrijdag 16 april a.s. wordt het nieuwe IC-Centrum van het UMC Utrecht officieel geopend. H.K.H. Prinses Margriet zal tijdens een feestelijke bijeenkomst om 15.50 uur de officiële openingshandeling verrichten.

Het nieuwe IC-Centrum is ‘state of the art’. Binnen dit IC-Centrum staan de zorgbehoefte en het welbevinden van patiënten en hun familie op een unieke manier centraal. De beste toepassingen van nationale en internationale IC-Centra zijn gecombineerd en verbeterd.

Het centrum telt 36 eenpersoonskamers en is gebouwd op het dak van het UMC Utrecht. Hierdoor wordt voldoende daglicht en uitzicht, privacy, rust en ruimte voor iedere patiënt gecreëerd, geheel volgens de gedachte ‘healing environment’.

De missie van het IC-Centrum vormde het uitgangspunt voor het ontwerp en de realisatie: ‘Een innovatief, efficiënt en toekomstbestendig IC-centrum dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Waar patiënten en bezoekers zich veilig weten en zich welkom voelen. Waar medici en verpleegkundigen óók in stressvolle momenten blind kunnen vertrouwen op het systeem.’

Het IC-Centrum is op 1 maart in gebruik genomen door patiënten en medewerkers.

Plaats een reactie