UMC beste werkgever Gezondheidszorg

0
536

Het UMC Utrecht is de beste werkgever van 2009 in de categorie Gezondheidszorg. Dat is althans de mening van respondenten die mee hebben gedaan aan het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek van het magazine Incompany 200.

Met een gemiddelde van 7,05 presteert het UMC Utrecht het best van de acht universitair medische centra en bereikt het de top 25. Het zakenblad Incompany 200 onderzoekt jaarlijks hoe tevreden of ontevreden werknemers zijn over hun werkgever. In dit onafhankelijke onderzoek worden rond de 6500 respondenten online en anoniem gevraagd hun eigen werkgever te beoordelen naar functie-inhoud, arbeidsvoorwaarden, carrièreperspectief en cultuur. De respondenten werken voor 135 werkgevers met minimaal duizend werknemers.

Medewerkers van het UMC Utrecht zijn extreem tevreden over hun functie, carrière en cultuur. De arbeidsvoorwaarden scoren net voldoende. Werknemers vinden dat de voorzieningen en bonussen vrij weinig voorstellen, maar zijn nog wel redelijk tevreden over hun salariëring. Dit beeld heerst in de gehele gezondheidszorg.

Heleen Griffioen, directeur P&O van het UMC Utrecht, is “ontzettend trots dat we als UMC Utrecht als 25e geëindigd zijn.”