Uitslag Borstenenquête

De Nederlandse vrouw wil geen polonaise aan haar borsten. Meer dan de helft wijst plastische chirurgie absoluut af. Ruim 40% is zeer tevreden over haar borsten en vindt dat ze niet mag klagen, een derde is van mening dat het ermee door kan. Dit blijkt uit een enquête van Vrouwonline.nl onder 1900 lezeressen.

Bijna een derde kan niets aanwijzen wat ze écht niet mooi vindt aan haar boezem. 22% stoort zich echter aan haar hangende borsten en 16% vindt ze te klein. 10% van de deelneemsters vindt haar borsten te groot.

Stellig
Meer dan de helft van de lezeressen is stellig: zij willen geen mes in hun lijf en zouden plastische chirurgie dan ook niet overwegen. Een kwart denkt daar anders over, zij zouden dat misschien ooit wel doen. Een tiende zou het best overwegen. “Ja, waarom niet?” is hun antwoord. Anderen moeten volgens de lezeressen lekker zelf weten of ze aan hun borsten laten sleutelen, maar zo’n 20% vindt siliconenborsten ronduit lelijk: “Waarom zou je aan een gezond lichaam sleutelen?”

Natuur
Een derde van de vrouwen doet niets om haar borsten in vorm te houden of te krijgen, zij laten de natuur haar gang gaan. Voorgevormde en push-up beha’s zijn bij 30% van de dames populair. Speciale oefeningen en verstevigende crèmes worden maar door weinig vrouwen ingezet.

Vrijpartij
Borsten zijn voor vrouwen belangrijk bij seks. Ruim 70% vindt het fijn als haar partner ze aanraakt tijdens een vrijpartij. Ook de partners zijn over het algemeen redelijk tevreden. Meer dan de helft vindt haar borsten mooi zoals ze zijn. Een kleine 10% van de vrouwen heeft geen idee wat haar partner ervan vindt, want daar wordt nooit over gesproken. Borsten zijn voor vrouwen vrij belangrijk: 50% voelt zich er op en top vrouw door. Voor een kwart gaat het daar niet alleen om, voor hen telt het totaalplaatje. Een klein gedeelte (6%) heeft er weinig mee: “Ze zitten er nou eenmaal.”

Borstenmaand op Vrouwonline.nl
Vrouwonline.nl staat in de maand augustus in het teken van de borsten. Gedurende deze periode zullen er op de site diverse artikelen omtrent dit onderwerp gepubliceerd worden. Naar aanleiding van dit thema is de borstenenquête gehouden onder de lezeressen.

Plaats een reactie