Uitreiking Gouden Kookboek tijdens de Kookboekenweek

De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dat heeft o.a. te maken met de trend van gezonder en eerlijker willen eten. Ook de aandacht voor koken in de diverse media is toegenomen en draagt bij aan de creativiteit van de consument in de keuken.

Het Gouden Kookboek
Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom komt er in de Kookboekenweek een prijs voor het ‘Beste kookboek van de Lage Landen’: Het Gouden Kookboek, een jaarlijkse prijs voor het beste en mooiste kookboek van Hollandse of Vlaamse bodem.

Vakjury
De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken).

Inzenden
Uitgevers kunnen hun oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken, die zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015, inzenden. De jury kiest hieruit drie genomineerden. Eén van de genomineerden ontvangt de onderscheiding Het Gouden Kookboek.

De uitgever van het winnende boek mag de titel in combinatie met het jaartal voor onbeperkte tijd dragen.

Plaats een reactie