Uitreiking Fishing For Litter Award

Nog steeds worden er grote hoeveelheden afval door schepen en vanaf de vaste wal in zee gedumpt. KIMO, de internationale milieuorganisatie van kustgemeenten aan de Noordzee, probeert al jarenlang met hulp van de internationale vissersvloot de bodem van de zee schoon te vissen. Jaarlijks wordt er ruim 250.000 kilogram aan afval door de visser mannen in Europa opgevist. Ze vissen naast plastics, verfblikken, olievaten, scheepstrossen, de meeste uiteenlopende spullen als bijvoorbeeld koelkasten, tv’s en delen van auto’s op.

Groningen Seaports is al jarenlang een grote sponsor van het noordelijke Fishing For Litter project. Binnen de organisatie leefde al geruime tijd de gedachte dat de belangrijkste partner binnen het project, de visser, eens in het zonnetje moest worden gezet. Samen met KIMO heeft zij de “Fishing For Litter Award” in het leven geroepen.

Op Vrijdag 27 januari 2012 wordt deze prijs voor de eerste maal in Eemshaven uitgereikt aan een van de deelnemende vissers van het project. Harm Post, directeur van Groningen Seaports en Wim Westerman voorzitter van KIMO Nederland/België zullen de bemanning van het geselecteerde schip de award overhandigen in bijzijn van genodigden.

Burgemeester P. Scheffer van Harlingen, de voorzitter van KIMO Nederland en België de heer W. Westerman en de directeur van de Visafslag Urk/Harlingen de heer T. Visser zullen op 25 juni 2010 om 12.45 uur in de kantine van de visveiling in Harlingen de vissersschepen die deelnemen aan het Fishing for Litter project Harlingen certificeren. Tevens worden de hoeveelheid ingeleverde afval over 2009 officieel bekend gemaakt. De heer Visser stelt een Award in voor de beste Fishing for Litter vissersboot. Deze Award zal jaarlijks in november worden uitgereikt.

Plaats een reactie