Uitreiking DreaMS Award 2012

Op zondag 18 november 2012 is tijdens de Nationale MS dag in Den Bosch voor de eerste keer de DreaMS Award uitgereikt aan Hanny Langebeek. De voorzitter van de jury, Anneke van de Zande directeur van het Nationaal MS fonds, overhandigde Hanny een ligfiets, waarmee zij geld wil gaan inzamelen voor de strijd tegen MS.

DreaMS Award is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal MS Fonds en Biogen Idec wat dromen van mensen met MS mogelijk wil maken. Jaarlijks wordt een door de jury van de DreaMS Award geselecteerde droom voor maximaal 5.000 euro ondersteund.

De jury van de DreaMS Award bestaat naast Anneke van der Zande uit Dr. Michel Bos (neuroloog), Govert de Roos (fotograaf), Gonda Duivenvoorden (communicatiespecialist), Hetty Hermes (Biogen Idec) en Cock Heemskerk (Biogen Idec). De droom van Hanny sprak de jury van de DreaMS Award aan, omdat Hanny met deze droom ook anderen met MS wil helpen.

Klimmen tegen MS
Winnares Hanny gaat samen met haar man op haar nieuwe Hase Kett Wiesel meedoen met de actie klimmen tegen MS. De actie wordt georganiseerd door een aantal sportievelingen die allemaal wel iets hebben met MS. De een heeft een moeder met MS, de ander heeft een dierbare vriendin en een derde heeft deze chronische ziekte zelf. Samen gaan ze de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer beklimmen. In 2013 wordt deze actie op 20 mei voor de derde maal georganiseerd. Hanny kan niet met een gewone fiets meedoen, maar wel met een Hase Kett Wiesel met motorondersteuning. Dit kan nu samen met haar man, want zijn fiets wordt gesponsord door Maia Ligfietspunt in Dordrecht.

Extra wensen in vervulling
De jury van de DreaMS Award heeft naar aanleiding van een aantal wensen die gemakkelijk te verwezenlijken zijn besloten om het komend jaar daar zich ook hard voor te maken. Zondag hoorde Ramona al dat haar wens, een dag meelopen in de Tweede Kamer, ook wordt verwezenlijkt. Ellen krijgt een voucher om mee te gaan met de MS Contactweek. Zo gaat haar wens in vervulling en kan ze haar man, die zoveel voor haar doet, een week de zorgen uit handen nemen. Anita ontvangt een voucher voor Wild Water Raften met persoonlijke begeleiding bij Dutch Water Dreams. Rijkswaterstaat gaat het mogelijk maken om de wens van de vader van Irma te vervullen. Hij is te gast bij een project waar nieuw asfalt wordt gelegd.

Nationaal MS Fonds staat voor mogelijkheden
Het principe van uitgaan van mogelijkheden past bij het Nationaal MS Fonds. Zo organiseert het Nationaal MS Fonds samen met PsyToBe de Can Do trainingen (CDT). Tijdens deze meerdaagse trainingen gaan mensen met MS (met partner) kijken naar hoe zij zelf kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Dit gebeurt onder begeleiding van een multidisciplinair team. De effectiviteit van CDT wordt onderzocht door het MS4 Research Institute te Nijmegen. De eerste resultaten zijn ook tijdens de Nationale MS Dag gepresenteerd.

Jaarlijks wordt de DreaMS Award uitgereikt aan iemand die leeft met MS en zijn of haar droom instuurt. De jury let bij het kiezen van de winnaar op de praktische uitvoerbaarheid, de financiën en een duidelijke link met kwaliteit van leven. Meer informatie vindt u op www.nationaalmsfonds.nl.

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.

Plaats een reactie