Uitbreiding zorg aangeboren hartafwijkingen in Deventer

Patiënten met aangeboren hartafwijking worden voortaan niet alleen door de kindercardioloog maar ook door een congenitaal cardioloog uit Groningen gezien. Hierdoor is in Deventer de zorg voor kinderen én volwassenen met meer complexe hartafwijkingen mogelijk.

Al jaren komt er een kindercardioloog uit Groningen naar Deventer om er zorg dicht bij huis te bieden. Nieuw is dat nu ook de congenitaal cardioloog van het UMCG, dr. P.G. Pieper, naar Deventer komt. Recent werd een overeenkomst getekend die voorziet in 4 tot 6 spreekuren per jaar in het Deventer Ziekenhuis.

De Groningse specialisten werken dan samen met de Deventer kinderarts Peter Bouman en algemeen cardioloog Jan van Wijngaarden. Eventuele (chirurgische) ingrepen blijven plaatsvinden in Groningen.

Zorg dichtbij
Naast de zorg dichtbij huis, leren de cardiologen de patiënten met een aangeboren hartafwijking voortaan al op kinderleeftijd kennen en kunnen de kinderartsen hun – inmiddels volwassen geworden – patiënten blijven volgen. Verder hopen de Deventer specialisten met de komst van hun Groningse collega’s hun kennis en expertise op het gebied van aangeboren hartafwijkingen te vergroten.

Plaats een reactie