Uitbreiding succesvolle formule Boots apotheken

Dit najaar breidt Alliance Healthcare, onderdeel van de internationale groep Alliance Boots, de pilot met de Boots apotheekformule uit met drie extra apotheken. Aanleiding hiertoe is het succes bij de reeds geopende Boots apotheken in Barendrecht en Amsterdam eerder dit jaar. Positieve resultaten zijn nu al zichtbaar voor de apotheek in combinatie met de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen, gezondheids- en verzorgingsproducten.

Arvid Manneke, managing director Alliance Healthcare Nederland: “Het reeds geboekte succes van de twee huidige Boots apotheken geeft ons aanleiding om dit jaar drie additionele Boots apotheken te lanceren. Consumenten reageren goed op de combinatie van farmaceutische zorg en retail. De specifieke Boots producten op het gebied van gezondheid en huidverzorging zijn een goede aanvulling en ondersteunen onze business om zorg dichterbij consumenten te brengen.”

De huidige Kring-apotheken in Zwolle, Heemskerk en Houten maken zich gereed om dit najaar een Boots apotheek te worden. We verwachten de eerstvolgende Boots apotheek in oktober in Zwolle te openen. De VKAN (Verenigde Kring-apothekers Nederland) en Kring-apotheek BV zijn positief en enthousiast over de Boots formule.

Directeur van VKAN Marja Coelewij: “De combinatie van farmaceutische zorg en retail maakt de apotheek voor de consument laagdrempeliger. De betrokken Boots apothekers en hun teams profiteren hierbij van de reeds opgedane kennis en ervaring bij hun Nederlandse en Britse collega’s.”

Boots is internationaal één van de bekendste merken in de gezondheid. Vanaf het begin in 1849 heeft de samenwerking met wetenschappers en specialisten op het gebied van gezondheid en huidverzorging ervoor gezorgd dat Boots kwalitatief hoogwaardige en succesvolle producten kon ontwikkelen en produceren zoals Nº7, Botanics en Soltan. Boots heeft ongeveer 2600 winkels in Engeland.

Over Alliance Healthcare Nederland en Alliance Boots
Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Alliance Boots. Alliance Boots is een leidende internationale farmaceutisch gedreven health en beauty groep in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 115.000 medewerkers.

De twee core businesses van Alliance Boots bestaan uit de ontwikkeling en verkoop van gezondheids- en verzorgingsproducten (ontwikkeld onder het Bootsmerk) en een farmaceutische groothandel (ontwikkeld onder het Alliance Healthcaremerk). Haar groothandel en distributienetwerk bedienen meer dan 140.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen via 370 farmaceutische groothandeldepots in 16 landen. De groep heeft meer dan 3.200 health en beauty verkooppunten, waarvan 3.000 een apotheek.

Alliance Boots heeft eigen, internationaal gerenommeerde merken zoals Boots Almus, Botanics, Nº7 en Soltan.
(Cijfers zijn een gemiddelde en incl. associates en joint ventures dd. 31 maart 2009).

Over VKAN en Kring-apotheek BV
De Kring-apotheekformule is een krachtig collectief van 329 apotheken die samen bouwen aan een vooruitstrevend klant- en zorggericht apotheekconcept. Kring-apotheek is met een marktaandeel van bijna 20% de marktleider in Nederland. Alliance Healthcare en Verenigde Kring-apothekers Nederland (VKAN) zijn de aandeelhouders van Kring-apotheek BV.

Plaats een reactie