Uitblinkersverkiezing 2015 van start

Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad, heeft maandag 15 juni 2015 de aftrap gedaan voor de online stemming van de Uitblinkersverkiezing 2015.

In een Ditismbo challenge 2015 op de social mediakanalen van Dit is mbo roept hij politieke kopstukken Tanja Jadnanansing (PvdA), Anne-Wil Lucas (VVD), voorzitter SBB Michael van Straalen en locoburgemeester van MBO Stad Marvin Putuhenu op te stemmen op één van de 47 uitblinkers. En zelf drie collega’s uit te dagen ook te stemmen en zo de ‘Uitblinkerschallenge’ via social media door te geven.

Uitblinkersverkiezing 2015
Dit jaar hebben 47 scholen hun Uitblinker ingeschreven voor de landelijke mbo Uitblinkerverkiezing 2015. Een uitblinker is een mbo-student die naast inzet voor zijn/haar studie bijzondere prestaties heeft laten zien. De uitblinkers starten de verkiezing met het binnenhalen van zoveel mogelijk internetstemmen van onder meer hun docenten, leerbedrijven en collega-studenten. Aan de internetstemmen wordt per student de waardering van de vakjury toegevoegd die voor 25% mee telt in het totaal aantal stemmen.

Tijdens de editie van 2014 zijn in totaal ruim 41.000 stemmen uitgebracht. Ruim 10.000 meer dan het jaar daarvoor. Dit jaar hopen de Uitblinkers dit record te verbreken. De top 10 van de verkiezing presenteert zich op de grote finaledag op 15 oktober 2015 opnieuw aan twee vakjury’s. Op het afsluitende gala wordt de Landelijke Uitblinker 2015 bekend gemaakt. Hij/zij is een jaar lang ambassadeur van het mbo en wint een geldbedrag van €2.500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Uitblinkerschallenge en Dit is mbo
Met de ‘Uitblinkerschallenge’ wil Dit is mbo via social media aandacht genereren van onder meer politiek en bedrijfsleven voor het vele en grote talent in het mbo, hun passies en hun prestaties. De verkiezing Landelijke Uitblinker 2015 is onderdeel van Dit is mbo, dat zich inzet om aan de hand van onder meer de verhalen van studenten zelf te laten zien hoe interessant, inspirerend, belangrijk en kansrijk het mbo is.

Breng je stem uit
Stemmen op jouw favoriete Uitblinker kan tot 12 oktober 2015 23:59 uur via:
www.ditismbo.nl/uitblinkers/2015

Plaats een reactie