Twitterveiling Giro 555 wegens groot succes verlengd

De Twitterveiling voor Giro 555 wordt wegens groot succes verlengd tot en met zondag 14 augustus twaalf uur middernacht. Bekende Nederlanders, bedrijven en particulieren werken belangeloos volop mee en bieden de meest uiteenlopende items en diensten aan op http://veiling.giro555.nl.

Zo schrijft cabaretière Sara Kroos voor de hoogste bieder een persoonlijk cabaretlied en veilt Claudia de Breij haar designpumps. Schaatsliefhebbers kunnen het ijs op met Gerard Kemkers en zijn TVM-schaatsploeg, onder wie Sven Kramer en Ireen Wüst. Voetbalfans kunnen bieden op het clubkostuum van voormalig Bayern München-trainer Louis van Gaal of op een Ajax t-shirt met handtekeningen van alle spelers.

Deze week is door de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) uitgeroepen tot de ‘Week voor de Hoorn’. In het hele land voeren particulieren en bedrijven actie voor de slachtoffers van de droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië. Inmiddels staat de teller van Giro 555 op 17,7 miljoen euro. In de getroffen Hoorn van Afrika worden de eerste donaties door de SHO-deelnemers al besteed.

Vandaag, vrijdag 5 augustus, gaan ruim 200 vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor Giro 555. Deze actie vindt plaats tussen 12.00 uur en 14.00 uur in de volgende steden: Utrecht, Rotterdam, Leiden, Haarlem, Enschede, Groningen, Maastricht, Eindhoven, Leeuwarden, Tilburg, Den Bosch, Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Alkmaar, Bergen op Zoom, Breda en Delft.

Giro 555 is komen weekend ook zichtbaar op de Amsterdam Gay Pride. Bewoners van woonboten langs de route wordt gevraagd of ze posters van Giro 555 willen ophangen. Ook loopt een groepje bodypainters rond met Giro 555 ‘opdruk’.

Plaats een reactie