Twitterspreekuur #DrRijnstate

Direct online contact met een specialist van Rijnstate? Je vraag stellen en met meerdere mensen het antwoord kunnen delen? Dat kan op 1, 5 en 8 juli van 19.00 tot 20.00 uur via Twitter, tijdens de speciale Twitterspreekuren van Rijnstate. Deelnemende specialismen zijn Orthopedie, Interne Geneeskunde en Gynaecologie.

Een aantal specialisten van Rijnstate houdt in de eerste weken van juli een speciaal spreekuur op Twitter. Vanuit het Twitteraccount van Rijnstate (@Rijnstate) beantwoorden zij vragen en delen zij kennis en informatie met betrekking tot hun eigen specialisme. Iedere geïnteresseerde kan deze spreekuren ‘bezoeken’ door op Twitter @Rijnstate te volgen. Vragen stel je aan de ‘hashtag’ die hiervoor wordt gebruikt: #DrRijnstate.

Verschillende thema’s
Het eerste Twitterspreekuur #DrRijnstate vindt plaats op 1 juli en wordt bemand door orthopedisch chirurg Dennis Kok. Centrale thema’s zijn Sportorthopedie en Kinderorthopedie. Tijdens het spreekuur van 5 juli zal Frank Bosch, internist/intensivist, vragen beantwoorden vanuit Interne Geneeskunde over hoge bloeddruk, nierziekten, sport en ziekte en intensive care. Tot slot vindt op 8 juli een Twitterspreekuur plaats vanuit het specialisme Gynaecologie. Twee gynaecologen van Rijnstate, Bertho Nieboer en Francis Hartog, zitten deze avond van 19.00 tot 20.00 uur klaar voor vragen die bij #DrRijnstate binnenkomen. Het centrale thema deze avond is zwangerschap.

Waarom een twitterspreekuur?
Rijnstate organiseert deze Twitterspreekuren, om patiënten de mogelijkheid te bieden op een laagdrempelige manier vragen te stellen en daar snel antwoord op te krijgen van een specialist. Bijkomend voordeel van een medium als Twitter is dat meerdere mensen tegelijk de vraag en het antwoord kunnen zien. Hebben zij dezelfde vraag? Dan wordt deze dus automatisch beantwoord.

Rijnstate hecht veel belang aan een goede communicatie tussen arts en patiënt en is ervan overtuigd dat dit initiatief daar zeker aan zal bijdragen.

Rijnstate op social media
Rijnstate is al enige tijd actief op een aantal social media en is overtuigd van de toegevoegde waarde van de inzet van deze media in de zorg. Zo wordt Twitter actief ingezet, heeft Rijnstate een eigen pagina op Facebook, Youtube en Hyves en vinden medewerkers van Rijnstate elkaar online op LinkedIn en Yammer. Ook de toepassing van (besloten) patiëntencommunities wordt onderzocht.

Plaats een reactie