Twitterspreekuur bij lancering website maagproblemen.info

Maagproblemen komen veel voor. Eén op de vier mensen in Nederland heeft er wel eens last van. Deze mensen hebben behoefte aan goede informatie en het uitwisselen van ervaringen. De Maag Lever Darm Stichting lanceert hiervoor de website www.maagproblemen.info. Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe site vindt een Twitterspreekuur plaats op donderdag 28 april 2011 van 12.30 tot 13.30 uur voor mensen met maagproblemen.

Maagproblemen
Maagproblemen die veel voorkomen zijn: zure oprispingen, pijn in de maag, misselijkheid, pijn achter het borstbeen, een opgeblazen gevoel, snel een vol gevoel en soms braken. Er zijn verschillende oorzaken van maagklachten. Zo spelen voeding en leefstijl een rol. Daarnaast kunnen verschillende maagziekten leiden tot maagklachten. Soms worden klachten veroorzaakt door brandend maagzuur (reflux) of een maagslijmvliesontsteking (gastritis). Een andere mogelijke oorzaak van maagproblemen is een maagzweer.

Twitterspreekuur
Tijdens het Twitterspreekuur op donderdag 28 april van 12.30 tot 13.30 uur, kunnen mensen vragen stellen over maagproblemen aan www.twitter.com/mldstichting. U kunt de conversatie volgen via hashtag #maagproblemen. De tweets worden beantwoord door medische voorlichters van de MLDS. Iedereen die graag een vraag wil stellen aan de voorlichters, maar niet in staat is om dit op 28 april te doen of behoefte heeft aan meer privacy, kan op een ander tijdstip via www.maagproblemen.info een vraag stellen. Via het forum kunnen ervaringen met lotgenoten worden uitgewisseld.

Website
Op website maagproblemen.info staat veel informatie, o.a.:
– Uitgebreide informatie over maagklachten en maagaandoeningen.
– Tips en adviezen om maagproblemen te verminderen of te voorkomen.
-Een forum voor het uitwisselen van ervaringen en lotgenotencontact.
– De mogelijkheid om een vraag aan een voorlichter te stellen.

Plaats een reactie