Twintig gesprekstechnieken om beslissend te zijn

Lichaamstaal mag dan veelzeggend zijn, woordkunst is toch vaak de effectiefste manier om mensen te overtuigen, privé of op het werk. Niemand staat graag met zijn mond vol tanden of trekt in conflicten aan het kortste eind omdat hij zijn standpunten niet goed weet te verwoorden.

Psychotherapeut Jeffrey Wijnberg reikt u in dit boek een twintigtal gesprekstechnieken aan om beslissend te zijn in het contact. Als professioneel gespreksvoerder heeft hij in de loop der jaren een rijk arsenaal aan verbale vaardigheden ontwikkeld. Zo leert u hoe u gesprekken met meer diepgang voert, hoe u anderen kunt overtuigen en motiveren, en hoe u klagers de baas kunt zijn.

Een aanrader voor iedereen die meer wil halen uit zijn contacten en niet omver geblazen wil worden door het verbale geweld van de ander.

Jeffrey Wijnberg
Drs. Jeffrey Wijnberg werd in 1951 in Madison, Wisconscin (VS) geboren. Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina ‘Vrouw’ verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand. Hij is getrouwd met Tatiana Kratochvil en heeft twee zoons: Martin en Robbie.

Boekgegevens
Titel: Verbale intelligentie, De kracht van het woord
Auteur: Jeffrey Wijnberg
ISBN: 9789055941551
Pagina’s: 167
Prijs: € 18,95

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.

1 gedachte over “Twintig gesprekstechnieken om beslissend te zijn”

  1. In het boek wordt helder uitgelegd hoe je in gesprek kunt komen en blijven met mensen in verschillende situaties.

    Door het geven van voorbeelden van alledaagse gesprekken, wordt uitgelegd op welke manieren je een gesprek kunt voeren. Het is vooral belangrijk dat je oprechte belangstelling hebt voor je gesprekspartner.

    Het is een geschikt boek voor wie meer wil weten over hoe je een gesprek kunt beginnen, en hoe je het eventueel kunt sturen door je eigen antwoord of tegenvraag. Het boek geeft adviezen voor het leren leggen van meer en betere contacten, waardoor deze meer betekenis kunnen gaan krijgen.

    Ik vind het een goed boek omdat de schrijver duidelijk uitleg geeft ,waardoor je veel kunt leren over de manieren waarop je zelf invloed kunt hebben op de gesprekken die je dagelijks hebt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie