Tweede lustrum voor Huid- en Laserkliniek Lievensberg

Huid- en Laserkliniek Lievensberg opende tien jaar geleden haar deuren. De kliniek was een initiatief van de dermatologen van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. In de twee achterliggende decennia is de kliniek uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande laserklinieken van Nederland.

Huid- en Laserkliniek Lievensberg startte in 2001 als één van de eerste klinieken met laserbehandelingen voor permanente ontharing. Aanvankelijk waren de mogelijkheden beperkt tot laserbehandelingen voor ontharen en couperose. Later ontstonden er meer mogelijkheden voor laserbehandelingen voor onder meer acnelittekens, pigmentvlekken en allerlei soorten cosmetisch huidoneffenheden zoals adertjes op de benen.

De kliniek is zich in de loop van de tijd, naast de laserbehandelingen, ook gaan toeleggen op rimpelvermindering en huidverjonging. Storende rimpels zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels op de bovenlip, maar ook diepe plooien aan neus en mondhoeken worden met fillers, eventueel gecombineerd met Botox, behandeld.

Vooral voor huidverjonging staan de ontwikkelingen niet stil. De kliniek beschikt sinds enkele jaren over Fractional Lasers die de kwaliteit van de gelaatshuid verbeteren en ouderdomsrimpeltjes laten verdwijnen. De lasers worden ook gebruikt voor littekenbehandelingen.

Nieuw is de behandeling met de Ulthera. Dit apparaat werkt niet met licht zoals lasers doen, maar met ultrageluid, zoals ook bij echo-onderzoeken en niersteenvergruizing wordt gebruikt. Verslapt bindweefsel wordt diep in de vetlaag onder de via verhitting bij elkaar getrokken, de huid van wangen en voorhoofd wordt weer strak.

Behalve de dermatologen werken in de kliniek ook huidtherapeutes. Zij doen huidtherapeutische behandelingen, onder meer voor de behandeling van acne en littekens, manuele lymfedrainage bij lymfoedeem en camouflagetherapie.

Binnenkort opent de laserkliniek een tweede vestiging in de nieuwe polikliniek voor Dermatologie in Middelburg. De nieuwe polikliniek is een samenwerkingsverband tussen de dermatologen uit Bergen op Zoom, het Lievensberg ziekenhuis en de Zeeuwse dermatoloog Werner Habets. DermaTeam Middelburg biedt volledige dermatologisch zorg aan. De tweede vestiging van de Huid- en Laserkliniek wordt in de polikliniek geïntegreerd, zodat straks ook in Middelburg dermatologische cosmetische behandelingen mogelijk zijn.

Huid- en Laserkliniek Lievensberg kijkt terug op tien succesvolle jaren. Daarin is gewerkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De dermatologen zijn door Elsevier weekblad in 2008 en 2009 uitgeroepen tot de beste dermatologen van Nederland.

Plaats een reactie