Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet lost startschot sponsorfietstocht cardiologen

Op 21 augustus starten 30 cardiologen een sponsorfietstocht van 1700 kilometer naar Stockholm. De opbrengst gaat naar De Hartstichting die het geld gebruikt voor onderzoek naar vrouwen en hart- en vaatziekten.

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, een van de ambassadeurs van de fietstocht, geeft om 11 uur voor de deur van VU medisch centrum het startschot.

VUmc cardiologe Yolande Appelman is voorzitter van de werkgroep Gender van de Nederlandse Vereniging Van Cardiologen die als doel heeft om de verschillen in hart- en vaatziekten tussen mannen en vrouwen onder de aandacht te brengen van zowel collega medici als (potentiële) patiënten. “Hartklachten manifesteren zich bij vrouwen anders dan bij mannen en worden dus ook vaak gemist door artsen. Inmiddels is dit wel doodsoorzaak nummer een bij vrouwen.” Appelman fietst met 29 collega’s naar het Europees Cardiologie Congres in Stockholm; 1700 kilometer in 8 dagen! Doel van de fietstocht is om geld in te zamelen voor het project “Hart voor Vrouwen” van de Nederlandse Hartstichting.

Ondersteunende organisaties
De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) maken zich samen sterk voor deze uitdaging die de cardiologen aangaan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor vrouwen en hart- en vaatziekten.

Via www.hartstichting.nl/nvvc kunnen particulieren en bedrijven de cardiologen sponsoren.

Ambassadeurs fietstocht
Gerdi Verbeet – Voorzitter Tweede Kamer,
Yvonne van Gennip – voormalig Olympisch schaatskampioene,
Annemarie Jorritsma – Burgermeester van Almere,
Clémence Ross – directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB),
Jet Bussemaker – voormalig staatssecretaris Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS),
Brigite van Haaften -gedeputeerde Noord Brabant,
Karla Peijs – commissaris van de koningin provincie Zeeland.

Plaats een reactie