Tweede dag Dom-Eiffel Estafetteloop

Ondanks hevig onweer, een pikdonkere nacht waarin het lastig was de juiste route te vinden en technische problemen met de routeplanner was het moreel vrijdagmiddag hoog, zoals te zien is op deze foto van het eerste team van Utrecht, genomen direct na aankomst bij het hotel in de buurt van Cambrai.

De problemen met de routeplanner en de zware omstandigheden maakten de race spannend. Harde knallen en felle bliksemschichten dwongen team Utrecht om de strijd korte tijd te staken. Team Leiden had meer geluk en wist de achterstand op Rotterdam goed te maken en zelfs de kop over te nemen, waarbij de handigheid met de routeplanner (en het bezit van een papieren kaart) van team Leiden mogelijk een rol speelde.

Opvallend was dat Rotterdam de kop weer overnam toen dit team de problemen met de route de baas werd. Op het moment van schrijven, vrijdagavond 23:00 uur, lijkt de strijd in het voordeel van Rotterdam beslecht, maar gezien de rol van omstandigheden zoals het weer en de route is alles nog mogelijk.

Morgen rond 12:00 uur weten we wie als eerste de Eiffeltoren bereikt.

Plaats een reactie