Tweedaagse beurs Domotica en Slim Wonen 17 & 18 november in het Evoluon te Eindhoven

Communicatie, Zorg & Alarmeren, Veiligheid, Entertainment & AV, Comfort, Verwarmen & Koelen, Telemedicine, Energiemanagement, Infrastructuur en “netwerken”. Dat zijn dé sleutelwoorden voor alweer de 5e editie van de Beurs Domotica & Slim wonen 17 & 18 november 2010.

De Beurs Domotica & Slim Wonen is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot het jaarlijkse trefpunt voor slimme technologische toepassingen en diensten voor de Woon-, Leef & Zorgomgeving. De ringen van het Evoluon staan weer twee dagen vol met 130 standhouders en meer dan 3.400 bezoekers.

In de ogen van initiatiefnemer en organisator Stichting Smart Homes (Nationaal Kenniscentrum Domotica & Wonen) is de vakbeurs bij uitstek geschikt om te laten zien dat Domotica niet alleen om exclusieve snufjes of ‘futuristische’ oplossingen draait, maar om een nieuwe leefstandaard van wonen. De trend is dat steeds meer krachten zich bundelen tot een goed geolied samenwerkingsverband. Een goede zaak vindt Smart Homes wiens oprichters al sinds 1992 pleiten voor een goede samenwerking zodat een betere kwaliteit van wonen en leven voor iedereen mogelijk wordt gemaakt.

Activiteiten
Stichting Smart Homes reikt ook dit jaar weer de Smart Homes Award uit. Op de 1e beursdag – woensdag 17 november – wordt de inmiddels derde award overhandigd aan het meest intelligente, efficiënte en vooruitstrevende –gerealiseerde (!) domoticaproject. Het gaat hierbij nu eens niet om de gebruikte techniek, maar er wordt met name gekeken naar hoe een project tot stand is gekomen, hoe de samenwerking tussen de partijen is verlopen en of er goed geluisterd is naar de opdrachtgever.

Tijdens deze beurseditie wordt meer aandacht voor het onderwerp Energie gevraagd. Denk o.a.: aan slim omgaan met energie, energiebesparing en energiemanagement. Op de begane grond wordt een Energieplein gevormd waar bedrijven en organisaties zich op dit onderwerp gezamenlijk presenteren.

Een Noviteitenroute leidt langs de stands waar de nieuwste, meest innovatieve producten en diensten getoond worden. De laatste ontwikkelingen als het gaat om Domotica & Slim Wonen.

Er zijn een veertigtal presentaties waar professionals het publiek deelgenoot maken van hun (toekomst)visie, (nieuwe) inzichten, huidige ontwikkelingen, concrete oplossingen en/of technieken.

De beurs bezoeken kan voor € 35,- p.p. per dag (incl. BTW). Partners van Stichting Smart Homes, pers, en bezoekers in bezit van een relatiekaart kunnen gratis het evenement bijwonen. Koffie, thee frisdranken, borrelhapjes, de lunch én parkeren zijn inbegrepen.

Aanmelden kan via www.beursdomoticaenslimwonen.nl

Auteur: Jan Taco te Gussinklo, Wetenschapsjournalist / Voormalig Internist

Plaats een reactie